Bağımlılıktan kurtuldu ünversite sınavına hazırlanıyor

Bağımlılıktan kurtuldu ünversite sınavına hazırlanıyor
Madde bağımlığından AMATEM tedavileri ve azmiyle kurtulan genç, üniversiteyi kazanmak için çalışıyor- M.B:- "Madde kullanmayı tamamen bırakıp, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla umreye gittikten sonra sıkıntılardan kurtulup manevi olarak daha çok

ANKARA (AA) - SEYİT AHMET AYTAÇ - Madde bağımlığından kurtulan ve hayatında yeni bir sayfa açan 22 yaşındaki M.B, umut ve heyecanla üniversite sınavına hazırlanıyor.

M.B, madde bağımlılığından kurtulmak için yaptıklarını, umre ibadetini ve hayatındaki değişiklikleri, AA muhabirine anlattı.

Antalya'da 1994'te doğduğunu ve madde kullanmaya 15 yaşındayken başladığını belirten M.B, "O yıl Kuleli Askeri Lisesini ve Polis Akademisini kazanmıştım ama mülakatlarını kaybetmem ve bazı ailevi sıkıntılar nedeniyle madde kullanmaya başladım. Madde kullanmamdaki en büyük etken, hayatımdaki başarısızlıklar ve ailevi sıkıntılardı" dedi.

Bu süreçte ailesi ve çevresinden uzaklaştığını, bir süre sonra maddi sıkıntılar yaşamaya başladığını ve bu yüzden uyuşturucu madde sattığını aktaran M.B, çıkmaz sokakta olduğunu anlayarak madde kullanmayı bırakmaya karar verdiğini ifade etti.

Uyuşturucudan kurtulma kararını almasındaki en büyük nedenin kendisine verdiği maddi ve manevi zararlar olduğunu dile getiren M.B, "Bu zararları da düşünerek konuyu ailemle paylaştım ve bu illetten kurtulmak istediğimi onlara söyledim. Ailem bana çok fazla destek oldu. Her konuda arkamda durdular. Bu illeti bırakmamdaki en büyük neden ailemin bana verdiği destektir" diye konuştu.

- "Terapi ve aylık kontrollerime devam ediyorum"

Kararından sonra ailesinin hemen tedavi olması için girişimlerde bulunduğunu ifade eden M.B, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Önce Antalya Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezine (AMATEM) götürdüler. İlk tedavi sürecim Antalya'da başladı. Daha sonra madde kullanımı yüzünden devlet beni Manisa AMATEM'e mecburi tedaviye gönderdi. Burada denetimli serbestlik dahilinde gittiğim için sadece terapi tedavisine katıldım. Manisa'daki zorunlu tedavim bittikten sonra tekrar Antalya'ya döndüm. Tekrar çevremin de etkisiyle madde kullanmaya başladım. Aynı sıkıntıları yaşamaya devam ettim. Bunun üzerine bir süre İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde psikolojik tedavi gördüm. Tedavim bittikten sonra Antalya'ya döndüm ve uzun bir süre madde kullanmadım. Daha sonra bulunduğum ortam ve kötü arkadaşlardan dolayı tekrar kullanmaya başladım. Antalya'ya her döndüğümde madde kullanmaya başladığım için ailem Ankara'ya taşınma kararı aldı. Tedavime Ankara AMATEM'de devam etmeye başladım. Birkaç ay ayakta tedavi gördükten sonra yatarak tedavi oldum. Bir aylık yatılı tedavi sürecinin ardından taburcu oldum. Son olarak İstanbul Bakırköy AMATEM'de yattım. Buradaki bir buçuk aylık tedavimin ardından taburcu oldum ve kendimi çok iyi hissetmeye başladım. Kendimi iyi hissetmeme rağmen terapilerime ve aylık kontrollerime de devam ediyorum. Hastalığım tamamen geçmiş olmasına rağmen halen AMATEM'le ilişkimi kesmedim."

- "Umreye gittikten sonra manevi olarak daha çok rahatladım"

M.B, Diyanet İşleri Başkanlığının projesi kapsamında umre yaptığını belirterek şunları söyledi:

"Bir gün AMATEM'deki doktorum beni arayıp Diyanet İşleri Başkanlığının madde bağımlılığından kurtulanlara yönelik umre projesini anlattı. Madde kullanmayı bıraktığım için benim de umreyle ödüllendirildiğimi söyledi. Habere çok sevindim ve hiç vakit kaybetmeden işlemleri başlattık. Bazı testler yapıldıktan sonra umre için pasaportlarımız çıkarıldı. AMATEM ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ile madde kullanımını bırakan 40 kişiyle umreye gittik. Yetkililer, her konuda bizimle ilgilendi. Umreye gittikten sonra sıkıntılardan kurtulup manevi olarak daha çok rahatladım. Manevi anlamda kendimi daha güçlü hissediyorum ve artık kendi geleceğim için daha olumlu kararlar veriyorum. Herkesin umreye gitmesi ve o manevi duyguyu tatması lazım. Orayı anlatmak imkansız, yaşamak ve görmek lazım. Umre sayesinde gelecekteki ömrümüzü imar edebiliriz."

Bağımlılıktan kurtulup umre yaptıktan sonra hayata dair güzel planlar yaptığını ve geleceğe umutla bakmaya başladığını dile getiren M.B, ABD'nin Atlanta eyaletinde bir üniversiteden eğitim bursu kazandığını söyledi. M.B, "Ancak 2 ay sonra maddi yetersizlik nedeniyle diğer ihtiyaçlarımı gideremediğimden eğitimimi yarıda bırakıp mecburen yurda döndüm ama eğitimimden vazgeçmedim. Şu sıralar harıl harıl üniversite sınavına hazırlanıyorum. İnşallah, güzel bir bölüm kazanacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Kendisi gibi sıkıntılar yaşayan ve madde bağımlılığından kurtulmak isteyenlere de çağrı yapan M.B, "Madde bağımlılığı bırakılmayacak bir şey değildir. Yeter ki samimi bir şekilde kurtulmak istesinler. Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmasınlar ve aileleri de onlara destek olup yalnız bırakmasınlar. Ayrıca vatandaşlar da madde kullananları dışlayıp ötekileştirmesinler ve onlara sahip çıksınlar" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.