Bağlar'daki terör saldırıları

Bağlar'daki terör saldırıları
Diyarbakır Valisi Aksoy:"Kaynartepe Mahallesi'nde terör saldırıları sonucu zarar gören vatandaşlara yönelik zarar tespit çalışmaları tamamlandı. Bin 965 vatandaşa ödenmek üzere Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan valilik emrine 1 milyon 621 bin lira gönderi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bağlar'daki terör saldırılarına ilişkin, Kaynartepe Mahallesi'nde terör saldırıları sonucu zarar gören vatandaşlara yönelik zarar tespit çalışmalarının tamamlandığını, bin 965 vatandaşa ödenmek üzere Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan valilik emrine 1 milyon 621 bin lira gönderildiğini bildirdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, Kaynartepe Mahallesi'nde 14 Mart Pazartesi gecesi, "silahlı terör örgütü mensuplarının sokak aralarına barikat kurarak çukur kazdıkları, yol keserek vatandaşların seyahat özgürlüklerini engelledikleri, vatandaşların araçlarına ve ikametlerine zarar verdikleri" bilgisinin alınması üzerine güvenlik güçlerince duruma acil olarak müdahale edildiği, bu kapsamda sivillerin zarar görmemesi için sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirtti.

Güvenlik güçlerince yapılan çalışmalar sonucu kazılan çukurların kapatıldığını, kurulan barikatların kaldırıldığını anımsatan Vali Aksoy, açıklamasında şunları kaydetti:

"22 Mart'ta bölgede meydana gelen terör saldırılarından zarar gören vatandaşların hasarlarının tespiti ve ödeme işlemlerinin yapılabilmesi için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda, hasar tespit çalışması tamamlanan 489 vatandaşa ödenmek üzere Bağlar Kaymakamlığına 23-25 Mart'ta 390 bin 911 lira, hasar tespitleri tamamlanan bin 469 vatandaş için de 28 Mart'ta 1 milyon 230 bin 450 lira gönderildi. 7 vatandaşla ilgili bilgi bekleniyor. Kaynartepe Mahallesi'nde terör saldırıları sonucu zarar gören vatandaşlara yönelik zarar tespit çalışmaları tamamlandı. Bin 965 vatandaşa ödenmek üzere Başbakanlık Acil Destek Fonu'ndan valilik emrine 1 milyon 621 bin 361 lira gönderildi."

- "Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum"

Açıklamasında, devletin vatandaşların yanında olduğuna ve her türlü zararı karşılamaya devam edeceğine işaret eden Hüseyin Aksoy, "Bölücü terör örgütü mensuplarının açtığı çukurlara ve oluşturduğu barikatlara karşı çıkarak onlara destek vermeyen, örgüt mensuplarının bu çabalarını boşa çıkaran Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.