Bahadın’da yıl sonu sergisi

Bahadın’da yıl sonu sergisi
Bahadın'da, dikiş nakış ve hediyelik eşya kursunda yapılan çalışamalar sergilendi

YOZGAT (AA) - Bahadın Belediyesi ve Sorgun Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen, dikiş nakış ve hediyelik eşya kursunda yapılan çalışamalar sergilendi.

Bahadın Belediyesi sergi salonunda düzenlenen serginin açılışında konuşan Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, kurslara katılan 25 kursiyerin yaptığı çalışmaların sergilendiğini söyledi.

Kadınların üretime katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla kurslar düzenlemeye çalıştıklarını söyleyen Kaymakam Arslantaş, "Günümüzün ekonomik şartlarında kadının, üretime katılması ve aile bütçesine katkı sağlaması için böyle kurslar açılmaktadır. Kursu tamamlayan bayanlar böylelikle kendini daha güçlü hissetmektedir." dedi.

Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan ise, belediye olarak kadınlara yeni iş alanları oluşturmanın gayreti içinde olduklarını belirtti.

Kadınlar için yeni iş alanları bulmak için çalıştıklarını ifade eden Özcan, "Bahadın Belediyesi,olarak İşkur İl Müdürlüğü ve Sorgun Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ‘Düz Dikiş Makinası’ ve ‘Hediyelik Eşya Kursu’ düzenledik. Kurslarımıza katılan 25 kursiyerimizin ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri bir sergi ile vatandaşlarımızın beğenisine sunduk." diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.