Bahar hastalığına dikkat

Bahar hastalığına dikkat
Alerjinin hangi türde olduğunu anlamak için test yapılması gerektiğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Doktor Vatansev, alerjiye göre tedavi seçeneklerinin değiştiğini dile getirdi

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte alerjiler şu günlerde insan hayatını kâbusa çevirmeye başladı. Medicana Konya Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doktor Hülya Vatansev, alerjilere karşı dikkat edilmesi gerekenleri, korunma yollarını ve tedavi yöntemlerini anlattı. Alerjinin hangi türde olduğunu anlamak için test yapılması gerektiğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Doktor Vatansev, alerjiye göre tedavi seçeneklerinin değiştiğini dile getirdi.

“ALERJİ ŞİKÂYETLERİ ARTTI”

Bahar ve yaz aylarında alerji şikâyetlerinin arttığını belirten Vatansev, ““Hastanın alerjisini tespit etmişsek, buna yönelik önlemler almasını söylüyoruz ve antihistaminik dediğimiz ilaçları veriyoruz. Alerjisini tespit edemediğimiz hastalarda var. Bunlara ise genel önlemleri yapmalarını söylüyoruz ve alerji ilaçlarını öneriyoruz. Bazı alerjik hastalarda aşı tedavisinin yeri vardır. Arı alerjilerinde aşı tedavisi yüzde 100 sonuç veriyor. Polen alerjilerinde ve ev içi alerjilerde oran biraz daha düşük. Yiyecek alerjilerinde ise aşı tedavisi yoktur” ifadelerini kullandı.

ALERJİDEN KORUNMA YÖNTEMLERİ

İlkbahar aylarında görülen bahar hastalığı alerjilerden korunma yollarını anlatan Vatansev, “Kişide polen alerjisi tespit etmişsek özellikle kuru ve sıcak havalarda dışarıya çıkmamasını öneriyoruz. Sabahları 11’e kadar evin havalandırılmamasını istiyoruz. Dışarı aktivitelerini kısıtlamasını ve polenin bol olduğu yerlerde çayır, çimenlerde çiçeklerin bol bulunduğu yerlerde değil de daha çok asfalt ve taş bulunan mekânlarda gezilmeli. Bu mevsim de özellikle çamaşırlarını dış ortamda kurutmamalarını tavsiye ediyoruz. Fakat alerjisi polen alerjisi değil ev içerisinde oluşan alerjilerden ise, onun içinde ev ortamına ait gerekli önlemlerin alınması gerekli. Mayt alerjisi olanların kalın tüylü halılardan, kuş tüyü yastıklar, yünlü yorganlardan uzak durulması gerekiyor. Kedi, köpek alerjileri varsa bu hayvanlardan uzak durmak gerekli. Ev ortamında bu hayvanları beslememek gerekir ve özellikle evin haftada 1 kez vakumlu süpürgelerle süpürülmesini istiyoruz” dedi. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.