Bahar yorgunluğu deyip geçmeyin

Bahar yorgunluğu deyip geçmeyin
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, mevsim değişiklikleri ve soğukta artan kas romatizmasının, kaynağı tespit edilemeyen ağrılar ve yorgunlukla kendini gösterdiğini belirtti.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, mevsim değişiklikleri ve soğukta artan kas romatizmasının, kaynağı tespit edilemeyen ağrılar ve yorgunlukla kendini gösterdiğini belirtti.

Medicana Konya Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Mehmet Portakal, daha çok kadınlarda rastlanan ve hayat kalitesinde belirgin bir düşüşe neden olan bu hastalıkla ilgili açıklama yaptı. Doktor Portakal, kas romatizmasının ağrılar ve yorgunluk hissi ile kendini gösteren bir kronik ağrı sendromu olduğunu belirterek şöyle konuştu: “En belirgin özelliği yaygın kas ağrılarıdır. Kişiye günlük yaşantısında büyük sıkıntı yaşatır. Bu romatizma çeşidi, hem kendisinden çok şey beklenen, hem de çevresinden fazlaca beklentileri olan insanların hastalığıdır. Bu kişiler, genelde, mükemmeliyetçi ve hassas yapıdaki insanlardır." Günümüz modern hayatının stresli koşullarının, bu rahatsızlığın sayısını artırdığını anlatan Portakal, şunları söyledi: "Bu hastalığın belirtilerinin başında yorgunluk gelir. Yorulmayı gerektirecek bir faaliyet yapılmadığı halde özellikle sabahları daha belirgin olan yorgunluk akşama doğru normale döner. Sabah tutukluğu sık görülür. Kas kaynaklı olan bu tutukluk, yorgunluk gibi gün içinde uzun süre devam eder. Yatağından hiç dinlenmemiş gibi zor kalkan bu kişiler, sabahları, gece yattıkları zamana göre daha yorgun gibidir. Uyku sırasında derin uykuya geçemedikleri, diş gıcırdattıkları ve istemsiz bazı hareketler yaptıkları görülür. Baş ve yüzde ağrılar, karında gaz ve geğirme ihtiyacı, ishal, kabızlık, ani idrara çıkma hissi, adet öncesi aşırı gerginlik, göğüs, kalp ağrısı ve çarpıntılar görülebilir. Ayrıca uyuşma ve karıncalanmalar, kramplar, sebepsiz baş dönmesi, işitme kayıpları, iştah değişimleri, unutkanlık ve konsantrasyon eksikliği, psikolojik sorunlar, aşırı terleme, ağız ve göz kuruluğu sık tespit edilir. Bu hastalar, kaynağı teşhis edilemeyen ağrı şikayetleri ile çeşitli branş doktorlarına başvurur; ancak doğru teşhis edilemez ve şikayetler ağrı kesici ilaçlar ile geçiştirilirse sorun tam olarak giderilemez.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.