Baharatçılarda sucuk yoğunluğu

Baharatçılarda sucuk yoğunluğu
Kurban Bayramı'nda kurban etinden sucuk yapmak isteyenler, baharat satışlarını artırdı.

Kurban Bayramı'nda kurban etinden sucuk yapmak isteyenler, baharat satışlarını artırdı. Baharat satıcısı İsmail Göçer, “Sucuk yapmak isteyenler şimdiden baharat almak için geliyor. Etin verdiği hazımsızlık için de rahatlatıcı bitki çaylarında artış başladı” dedi

 

Kurban etinden evlerinde sucuk yapmak isteyen vatandaşlar, baharatçıların satışlarını hareketlendirdi. Baharatçı dükkanlarında bayram öncesi yoğunluk yaşanmaya başladı. Kurban etinden sucuk yapmayı planlayan vatandaşlar, sucuğa lezzet katan baharatlara yoğun ilgi gösteriyor.

İSTEĞE GÖRE BAHARATLARI HAZIRLIYORUZ

Konya’da her yıl Kurban Bayramlarında evlerde yoğun şekilde sucuk yapıldığını söyleyen baharatçı İsmail Göçer, “Kurban bayramının yaklaşmasıyla beraber özellikle sucuk için baharat ve bağırsak üzerinde artış yaşandı. İyi sucuğun tadı, miktarı iyi ayarlanmış baharat ve etin yağlı olmasından gelir. Sucuğun içinde olması gereken baharatları karıştırıp önceden hazırlıyoruz. Kattığımız baharat sucuğa aromasını veriyor. Sucuk için, kimyon, karabiber, yenibahar, tatlı toz biber, acı toz biber ve sarımsak kullanılıyor. Biz bunları vatandaşların isteğine göre ayarlıyoruz. Bir kilo ete yaklaşık 70 gram baharat gidiyor. 70 gram baharat ise 1,5 TL ediyor” ifadelerini kullandı.

HAZMETTİRİCİ BİTKİ SATIŞLARI DA ARTTI

Göçer, “Etin vereceği hazımsızlık ile rahatlatıcı bitkilerde de satışlar artmış durumda. Rezene, anason, kimyon meyvesi en çok tercih edilen bitkilerden. Bu bitkiler çay şekilde kaynatılıp içilince büyük oranda et yedikten sonra rahatlık veriyor. Özellikle aşırı et tüketimi sonrasında diyaframın düzgün bir şekilde çalışmasını sağlıyor” diye konuştu. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.