Bahçeli: "Diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir"

Bahçeli: "Diyaloğumuz hasbidir, harbidir, haysiyetlidir"
"(Yüzde 50 artı 1 tartışması) MHP olarak dün ne demişsek bugün aynı çizgide, aynı düşüncede, aynı görüşteyiz.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı seçimindeki "yüzde 50 artı bir" tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarını desteklediğini belirterek, "MHP olarak dün ne demişsek bugün aynı çizgide, aynı düşüncede, aynı görüşteyiz. Ancak Cumhur İttifakı olarak konuşup tartışarak orta yolun, makul çözümün, yeni sistemin doğasını zedelemeyecek tamirat ve onarımın karşılıklı anlayış ve uzlaşmayla yapılacağının inancına ve iradesine de sahibiz." dedi.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını çarpıtıp Cumhur İttifakı etrafında tezvirat ve tefrika imal eden fırsat düşkünü meczuplara prim vermeyeceklerini, itibar etmeyeceklerini söyleyerek, "Bunları adam yerine bile koymayız." ifadesini kullandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Cumhur İttifakı'nda pazarlık ve ihtilaf olmadığını vurgulayarak, "Cumhur İttifakı, bir planın ürünü, sipariş edilmiş bir projenin üretimi değildir. Bu ittifak 15 Temmuz işgal ve ihanetine karşı meydanlarda kurulmuştur. Bu ittifak 7 Ağustos Yenikapı ruhuyla oluşmuştur. Terörle mücadelede kesin sonuç almak, sosyo-ekonomik gelişmeyi en üst seviyeye taşımak, iç ve dış sorun alanlarının birer birer üstesinden gelmek, deprem felaketinin derin izlerini tamamıyla silmek, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin gerçekleşmesi, dünyada Türk mucizesinin hayata geçmesi için Cumhur İttifakı'nın devamından yanayız. Hiçbir şart altında da bu ittifakın bozulmasına kendi adımıza söylüyorum, geçit vermeyeceğiz." dedi.

MHP lideri Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "aslında siyasi birikim ve deneyim çerçevesinde pek ciddiye ve dikkate alınacak biri olmadığını" söyleyerek, "HEDEP'e uzattığı zeytin dalı, İYİ Parti ile ortak payda arayışı, zillet masasını tekrar kurma anlayış ve amacı geçmişin birebir kopyasıdır. CHP'de yeni bir şey yoktur. Hamamda kurna, düğünde zurna beğenmeyen bugünkü CHP yönetimi her şeye karşı, geçmişine karşı, işin özünde karşıya bile karşıdır." diye konuştu.

Bahçeli, sosyal medya fenomeni diye takdim edilen bazı süfli tiplerin Türk ve İslam değerleriyle taban tabana zıt yaşantılarının, mücadele edilmesi gereken kokuşmuşluk alameti olduğunu söyleyerek, "Alın teri dökülmeden, emek sarf edilmeden, helal-haram ayrımı yapılmadan ve bir yolla elde edilen servet düzeyindeki paraların pervasızca ortalığa saçılması, gösteriş için harcanması milletimizde haklı tepkiye neden olmaktadır. Toplumsal hassasiyetleri kaşımanın ve insanlarımızın sinir uçlarıyla oynamanın hiç kimseye bir yararı olmaz, böylesine bir imtiyazları da olamaz." değerlendirmesinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşmeleri süren 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ne partisinin evet oyu kullanacağını bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.