Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Bahçeli’nin Sempatisi ve Konya’daki Ülkücüler

Bahçeli’nin Sempatisi ve Konya’daki Ülkücüler

Sadece darbe sürecindeki dik duruşundan söz edersek ayıp ederiz. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra doğru okumalar yaparak ülkenin bugünlere gelmesindeki en büyük katkılardan biri MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye aittir.

Daha 7 Haziran gecesi blok tarafta olmayacağını duyurarak o seçimlerde kendisine destek olan paralel gruba ilk çelmeyi atmıştır.

Zaten devletin dara düştüğü en kritik dönemlerde oylamalarda krizlerde onun ‘devlet adamlığı’ndan söz etmezsek yanılmış oluruz.

Bugün Meral Akşener cephesinin bir şeyleri neden 11 Temmuz’a yetiştirmeye çalıştığını çok daha iyi anlıyoruz. Zira hem Bahçeli hem de Cumhurbaşkanımız Erdoğan oyunu görüp direnmeseydi bugün, hem MHP hem de ülke farklı mecralarda olabilirdi.

Uzun yıllardır bildiğimiz Konyalı ülkücü camiasıyla görüşürken bile Meral Hanım’ın kongrede fark atacağını söylüyorlardı. Devlet Bey’in AK Parti ile ittifak yaptığını ve ülkücüleri tersyüz ettiğini savunuyorlardı.

MHP İl yönetiminden birçok dost dahi belki bu düşüncede idi. Yanında sapasağlam duran tek isim kuşkusuz milletvekili Sayın Mustafa Kalaycı’dır.

Onu 2007 seçimleri öncesi tanımış, o zamanlar çalıştığım ve röportajlar da yaptığım Konya Postası gazetesinde şahsı için “Partiler üstü bir değer” diye manşet atmıştım. Söyleşiyi o zamanki Teksas durağının karşısında mütevazı bir büroda gece yarısından sonra yapabilmiştik… Hey gidi günler…

PKK ile etkin mücadelenin başladığı 22 Temmuz tarihi itibariyle MHP attığı adımlar hep ülke menfaatine oldu. Hatta öyle ki birçok söylemde Cumhurbaşkanımız ile aynı minvalde açıklamalar geldi. Bu devlet aklının gereğiydi.

Yenikapı mitinginde dün öne çıkan 3 şey sayacak isek bunlardan bir tanesine Bahçeli’nin konuşması kesinlikle girecektir. Zira Devlet Bahçeli dün hem 5 Milyon canlı halka hem de meydanlardaki ekranları başındaki milyonlara umut olmuştur.

Dikkatlice dinledik. Söylediği hiçbir kelamda siyasete kaçmamıştır. Tamamen ülke menfaatleri ve geleceği için fevkalade deyişler üretmiştir. Her çıkışında Cumhurbaşkanımız da konuşmasını özellikle alkışlamıştır. Her kelimesinin altına imza atılır.

Devlet millet birlikteliği budur.

İddia ediyorum Devlet Bahçeli eğer bu çizgisini kaybetmezse en yakın seçimlerde partisini % 18-20 bandına oturtur. Bu millet asla vefasız bir millet değildir. Kara günde yanında olanın her zaman ardında durmuştur.

Bugün görüyoruz ki ülkücü camiada da bir toparlanma var. Partiyi bölmek isteyenler adeta kaçacak delik arıyorlar. Hakiki ülkücüler yeniden Devlet Bahçeli etrafında kenetlenmeye başladılar.

Konyalı dostlara tavsiyem bu birlik ve beraberliği asla kaybetmemeleri ve başka sulara yelken açmadan devletin sağlam sütunlarından biri olan Bahçeli etrafında toplanmalarıdır.

Eğer Konyalı ülkücü camianın saygı duyduğu isimler de bu süreçte biraz ön plana çıkma seyrinde olurlarsa, birlik ve bütünlüğe olan güven daha da perçinlenecektir.

Az daha gayret edilmeli. Piyasada hepimizin bildiği camianın önde gelen ülkücüleri Devlet Bey’e olan bağlılıklarını göstermeli ve bütünleşmeli. Ülkenin ve Konya’nın buna o kadar çok ihtiyacı var ki! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR