Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bahçeli’ye, Vali Erol’a ve Başmüdür Demir’e teşekkürler…

Bahçeli’ye, Vali Erol’a ve Başmüdür Demir’e teşekkürler…

Bizim nesil “Bize bir şey olmaz”, “Atın ölümü arpadan olsun”, “Acı patlıcanı kırağı çalmaz”… gibi sözler ile büyüdü ama yeni nesil bizden akıllı mı ne?

Ya da geliştikçe, kalkındıkça, para kazandıkça canımız kıymetlenmeye mi başladı?

Ülkede yaşanan dahası Doğu’da ve Güney Doğu’da yaşanan terör olaylarından çok Ankara ve İstanbul’daki canlı bomba olaylarının ardından millet sindi.

Belki hepimiz farkında değiliz ama bu siniş cadde pazara çok fena yansımış durumda. Farklı bölgelerdeki esnaf kan ağlıyor. Zaten seçimlerden sonra o beklenen rahatlama olmamıştı, şimdi üstüne üstelik bir de terör korkusu.

Belki Konya olarak Ankara ve İstanbul gibi değiliz. Ancak bizde de büyük bir endişe hakim. İnşallah bu günler de geçecek.

Mesela bu durgunluğu en iyi olarak büyük alış veriş merkezlerindeki iş yeri sahipleri hissediyor. Niye?

Çünkü halkta bir panik dedikodusu yayıldı: “Toplu yerlerde bulunmayın”…  Ve maalesef fısıltı halinde başlayıp dalga dalga yayılan bu söz tuttu.

Mesela bizim evde 70 küsur yaşındaki anam da “Aman oğlum toplu yerlerde bulunma” diyor, Hatun “Maça filan gitmesen olmaz mı?” diye soruyor, kızım “Baba ne olur gitme” diye yalvarıyor.

Allah korusun bu iş dallanıp budaklanmadan büyüklerimiz bize bir öncülük yapmalılar.

…………….

Yazımızın başlığından konumuza şöyle bir geçiş yapalım. Yapalım ki ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılsın.

Önceki gün ulusal basında fotoğraflarla şöyle bir haber vardı:

“Bahçeli'den AVM ziyareti

Bir AVM'ye giderek vatandaşlarla bir araya gelen Bahçeli, “Ankara halkına söylüyorum, inadına gezin Cenab-ı Allah sizleri korur” dedi.

Alışveriş merkezini gezerek vatandaşlarla bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Ben Ankara halkına söylüyorum, inadına alışveriş merkezlerine geliniz. Sokaklarda geziniz. Parklarda oturunuz ve Cenab-ı Allah sizleri korur merak etmeyiniz” diye konuştu.

KOL DÜĞMESİ ALDI

Bahçeli, beraberindeki partililerle birlikte Eskişehir yolu üzerinde bulunan CEPA Alışveriş Merkezi'ne geldi. Burayı gezen ve alışveriş yaparak kol düğmesi alan Bahçeli, vatandaşlarla sohbet etti.

AVM'nin son katında bulunan alanda çay içen Bahçeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, alışveriş merkezinde vatandaşları görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.

Geliş amaçlarının alışveriş merkezlerindeki durumu incelemek ve insanlara moral vermek olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti: “TEDBİR ALINSA DA MORAL BOZUKLUĞU OLUŞUYOR”

“Millet olarak, devletimiz olarak çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Zaman zaman canlı bomba adı altında insanlığı katleden davranışlarla hem Türkiye genelinde hem de Ankara'da bazı acı olaylara muhatap olmaktayız. Tedbirler alınmış olsa da psikolojik yönden halkta bir moral bozukluğu oluşmakta. Dolayısıyla alışveriş merkezleri başta olmak üzere sokaklarda insanımız bulunmaktan çok imtina etmeye gayret göstermektedir.

Biz bu sürecin böyle devam etmesinden yana değiliz. Türk milleti asil bir millettir. Her türlü saldırıya rağmen, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yönelik duruşlarını sergileyebilmelidir.”

ANKARALILARA SOKAĞA ÇIKIN ÇAĞRISI

Vatandaşlara çağrıda bulunan Bahçeli, “Millet korkmaz. Millet ihtiyatlıdır ama korkak değildir. Onun için bugün zannediyorum çok sayıda insanımız akşamüstü burada olurlar diye düşünüyorum. Olmaları lazım. Ben Ankara halkına söylüyorum, inadına alışveriş merkezlerine geliniz, sokaklarda geziniz, parklarda oturunuz ve Cenab-ı Allah sizleri korur merak etmeyiniz” diye konuştu.

…………….

Peki bizim Konya’nın büyükleri bu konuda ne yapıyor.

Şehrin Devlet adına 1 numarası Sayın Valimiz Muammer Erol Bey ile Emniyet Müdürümüz Mevlüt Demir istihbarat olarak bu sıkıntıyı en iyi bilenler olarak geçtiğimiz pazar günü Kent Plaza’ya giderek AVM’de gezmişler, dolaşmışlar, tanıdık tanımadık vatandaşlarla esnaflarla sohbetlerde bulunmuşlar.


foto-1-110.jpg

İşte bunun görüntü karesi.

Sayın Valimiz Muammer Bey de Emniyet Müdürümüz Mevlüt Bey de şovu ve tantanayı sevmedikleri için bu işi her zaman ki gibi sessizce yapmışlar.

Devleti temsil ettikleri için her iki büyüğümüze ağırlıkları beyefendilikleri için teşekkür ederiz. Onlar görevlerini en iyi şekilde yapmışlar. Duyarlılıklarını hassasiyetlerini göstermişler. Allah kendilerinden razı olsun.

PEKİ BU NOKTADA BÜYÜK GÖREV KİMİN?

Amma bu noktada bu işi bu şehirde kim yapmalı?

Açık söyleyeyim birileri Tahir Akyürek Bey’e, Uğur İbrahim Altay’a, Fatma Toru’ya, Mehmet Hançerli’ye bunları anlatmalı.

Başkanlarımız nasılsa görevleri ve konumları gereği her gün her yerde rahatlıkla fotoğraf makinalarına, kameralara poz verirler.

Başkanlar bu işe öncülük etmeli.

Ha Selçuk Öztürk Başkan, Ali Osman Karamercan gibi isimler de hatta alanları olmasa da Memiş Kütükçü, Hüseyin Çevik gibi önemli şahsiyetler yönetim kurulu üyeleri ile hatta aileleri ile AVM’leri çarşıları pazarları gezmeliler.

Millet olarak bizlerde bu insanların her dediklerine inanıp kendilerini taklit ettiğimize göre millet olarak hiç değilse psikolojik olarak rahat bir soluklanmalıyız.

Ne dersiniz yanlış mı düşünüyorum?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Korku, yaşam motoru içerisine konulmuş kum gibidir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bayan sürücüler direksiyonda iken dimdik kasılma yerine arada bir sollarına aynalarına bakıp trafiği kontrol ettikleri zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR