Bakan açıkladı: 7 şiddetinde her an deprem olabilir

Bakan açıkladı: 7 şiddetinde her an deprem olabilir
 Editör
Deprem ülkesi olan Türkiye, bu gerçeği hemen her gün kabul etmek zorunda kalıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, her an 7 şiddetinde bir depremin olabileceğini açıkladı.

Deprem gerçeği Türkiye'nin peşini bırakmıyor. Kahramanmaraş depremi ile Türkiye'nin çok sayıda şehri yerle bir olurken, yeni depremler de her an yaşanabilir.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Kocasinan Belediyesi ve hayırsever işbirliği ile yapımı tamamlanan Celal-Aysel Küçükşahin Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış töreninde konuştu.

HER AN DEPREM OLABİLİR

Türkiye'de 500’e yakın hareketli fay hattı olduğunu belirten Özhaseki, "Topraklarımızın yüzde 66’sı nüfusumuzun da yüzde 77’den fazlası bu birinci ve ikinci derece deprem bölgesinde yaşıyor. Yani her an her yerde 4,5,6,7’ye kadar yükselen bir deprem olabilir. Bizim bir an önce kaldığımız konutları depreme dirençli yapmamız lazım, sağlıklı yapmamız lazım. Rastgele yapmamamız lazım." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.