Bakan Albayrak çağrı merkezini açtı

Bakan Albayrak çağrı merkezini açtı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: “79 milyon olarak hiçbirimiz artık 14 Temmuz’daki insanlar değiliz”

 Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Meram ile Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (EDAŞ) Konya'daki Çağrı Merkezi açılışını yaptı. 
Meram ile Sakarya Elektrik Dağıtım AŞ'nin (EDAŞ) Konya'daki Çağrı Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada Bakan Albayrak, en önemli unsurun müşteri memnuniyeti olduğuna değindi. Özellikle elektrik enerjisi ve elektrik dağıtımı anlamında Türkiye’nin bu değişim sürecinde eksiklerinin neler olduğunun farkında olan bir iktidar olduğunu kaydeden Bakan Albayrak, “Bunu çok daha mükemmel bir noktaya taşımak için yakın dönemde sadece çağrı merkezleri anlamında değil, yaklaşık 4 bin kişilik yeni bir istihdam kapasitesiyle, teknik destek personeliyle arızalara, problemlere çok daha hızlı ve memnuniyeti üst düzeyde ortaya koyan bir hizmet anlayışıyla 21 dağıtım bölgemizin kıymetli şirketleri ve sahipleri üzerinde bu çıtayı daha yukarıya taşımaya söz verdik. Bu rakam çok önemli 2011-2016 dönemindeki 5 yıllık süreçte yaklaşık 8.8 katrilyonluk bir yatırımdan bahsettik. Ama 2016-2020 dönemindeki 5 yıllık dönemde bu ihtiyacın elzem olduğundan hareketle bu yatırım bütçesini 18 katrilyona çıkardık. Bu sadece dağıtım şirketlerinin yapacağı yatırım. TEİAŞ’ımızın ana omurga sisteminde yapacağı yatırımlar bir kenara. Yaklaşık bir o kadar biz yapacağız. Büyüyen ekonomimizi artan enerji ihtiyacının alt yapı yenilemesini ve kapasite artışını kesintisiz ve kaliteli enerjiyi sağlamak için de bu çerçevede çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Hiçbirimiz artık 14 Temmuz’daki insanlar değiliz”
Türkiye’nin zor dönemlerden geçtiğini belirterek, “Türkiye’nin ötesinde bölgemiz ve dünya çok ama çok zor dönemlerden geçiyor. Ama şuna şahit olduk ki, özellikle son beş yılda yaşanan tüm bu süreçler Türkiye’yi her çıktığı cendereden daha da güçlendirerek ekonomik, siyasi veya stratejik anlamda daha da bir üst lige çıkaracak büyük tecrübelerle farklı bir noktaya taşıyor.15 Temmuz bu manada bu coğrafyanın, bu ülkenin kaderinde çok ama çok önemli bir tarih olarak şimdiden hepimizin, dünyanın hafızasına kazındı. 79 milyon olarak hiçbirimiz artık 14 Temmuz’daki insanlar değiliz, olmamalıyız da. 15 Temmuz’u hiçbir zaman unutmadan Türkiye’nin içinde bulunduğu tüm sorunlar ve sıkıntıların özelinde Türkiye’ye karşı oynanan oyunların çok ama çok net farkında olarak bugün, dünden çok daha fazla çalışmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Açılışta konuşan Alarko Holding Genel Koordinatörü Ayhan Yavrucu ise, açılışını yapacakları çağrı merkezinin oldukça önemli bir aşamayı temsil ettiğini söyleyerek, “Enerji Bakanlığının önerileri doğrultusunda çağrı merkezimize yeni alınan 109 personelle birlikte şu anda 150 kişilik bir kadromuz hizmet vermektedir. Aylık olarak 150 ve 170 bin arasında çağrı alınmakta iken son alımlar sonrası aylık 500 bin civarında çağrıyı karşılayabilecek kapasiteye ulaşmış oluyoruz” dedi.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da, “Sektörümüzün tüketici memnuniyeti için elini taşın altına koyduğuna şahitlik ediyoruz. İstihdama da katkı yapan çağrı merkezlerinin kaliteli hizmet anlayışıyla hem vatandaşlarımıza hem de şirketlerimize kazandıracağına inancımız tamdır” diye konuştu.
AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise, “Bugün 9 çağrı merkezinden birinin Konya’da açılıyor olmasını memnuniyetle karşılıyorum. Konyalı vekillerimiz ve Konyalı hemşerilerimiz adına, Mevlana şehri adına sayın Bakanımıza ve Enerji Bakanlarına teşekkür ediyorum. MEDAŞ ve TEDAŞ’ın hizmet kalitesini artıracağına yürekten inanıyorum. Bu vesileyle açılan çağrı merkezinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Bakan Albayrak ve protokol üyeleri çağrı merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.