Bakan Avcı, Yunanistan Eğitim Bakan Vekili Anagnostopoulou ile görüştü

Bakan Avcı, Yunanistan Eğitim Bakan Vekili Anagnostopoulou ile görüştü
Milli Eğitim Bakanı Avcı, Türkiye ile Yunanistan arasında eğitim alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve mülteciler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere Anagnostopoulou ile görüşme yaptı

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye ile Yunanistan arasında eğitim alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve mülteciler konusunda görüş alış verişinde bulunmak üzere, Yunanistan Eğitim Bakan Vekili Athanasia Anagnostopoulou ile görüştü.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Avcı, Türkiye ile Yunanistan arasında eğitim alanında iş birliğinin geliştirilmesi ve mülteciler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere, İzmir'de düzenlenen Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı kapsamında Yunanistan Eğitim Bakan Vekili Athanasia Anagnostopoulou ile görüşme yaptı.

Bakan Avcı, görüşmede Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyelilere yönelik eğitim öğretim hizmetlerinin koordinesinin Milli Eğitim Bakanlığında oluşturulduğunu belirtti.

Türkiye’de 2,5 milyon Suriyeli mülteci olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, Suriyeli öğrencilerin kamp içindeki geçici eğitim merkezlerinde, kamp dışında kurulan geçici eğitim merkezlerinde ve Bakanlığa bağlı resmi okullarda eğitim hizmetlerinden yararlandığını ifade etti.

Suriyeli öğrencilerin geçici eğitim merkezlerinde özel olarak oluşturulmuş ders çizelgeleri üzerinden Suriye müfredatı ile eğitim aldıklarını belirten Bakan Avcı, Suriye’deki öğrenim durumunu belgeleyen üniversite öğrencilerinin yabancı öğrenci statüsü ile üniversiteye devam edebildiklerini kaydetti.

Yunan Bakan Vekili Anagnostopoulou da ülkesinde mültecilerin eğitim konusunda çalışmalar yapıldığını, Bakan Avcı tarafından verilen bilgilerin ve yapılan çalışmaların kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı.

Görüşmenin sonunda Bakan Avcı, konuk Bakan Vekili Anagnostopoulou’a Türk el sanatlarından İznik çini tabak hediye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.