Bakan Çavuşoğlu: 74 ülkeden personel sahada

Bakan Çavuşoğlu: 74 ülkeden personel sahada
Bakan Çavuşoğlu, "Şu anda sahada arama kurtarma çalışması yapan ülke sayısı 74, personel 7 bin 98, görevini tamamlayıp ayrılan ülke sayısı 15 ve görevini tamamlayıp ayrılan personel sayısı da 4 bin 236." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışından Türkiye'ye gelip Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde aktif olarak arama kurtarma çalışması yapan ülke sayısının 74 ve personel sayısının 7 bin 98 olduğunu belirterek 15 ülkeden 4 bin 236 personelin de görevini tamamlayıp ülkesine döndüğünü söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Kosta Rika Dışişleri ve İnanç Bakanı Arnoldo Andre Tinoco ile Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kosta Rika'dan çok sayıda taziye ve destek mesajları aldıklarını aktaran Çavuşoğlu, Kosta Rika devletine ve halkına bu süreçte gösterdikleri dayanışma ve verdikleri destek için teşekkür etti.
08-nisan-11-ocak-11-aa-30320570.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.