Bakan Çelik'ten Ab Komiseri Hahn’a Sert Tepki

Bakan Çelik'ten Ab Komiseri Hahn’a Sert Tepki
AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, "Türkiye ile eli kanlı bir terör örgütü olan PKK eşit aktörler olarak görülmez" dedi.

ANKARA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB Komiseri Johannes Hahn'ın HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Brüksel'de görüşmesi sonrası Türkiye ile terör örgütü PKK'yı eşit aktörler olarak gördüğü yönündeki sözlerine, "Türkiye ile eli kanlı bir terör örgütü olan PKK eşit aktörler olarak görülmez." şeklinde tepki gösterdi.

Çelik, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hahn'ın, Demirtaş ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Taraflara şiddetten uzak durması çağrısı"nda bulunması ve ayrıca "HDP'nin kilit rol oynayacağı" yönündeki sözlerini eleştirdi.

Ömer Çelik, PKK terörüne karşı meşru mücadelesini yürüten Türkiye ile eli kanlı bir terör örgütü olan PKK'nın eşit aktörler olarak görülmeyeceğini vurguladı.

AB'nin PKK'yı terör örgütü olarak kabul ederken HDP'nin bunu reddettiğini, bu durumda da HDP'nin nasıl kilit bir rol oynayacağını "samimi olarak" merak ettiğini ifade eden Çelik, aynı mantığın DAEŞ'le mücadeleye uygulanması halinde, DAEŞ terör örgütü ile koalisyon ülkelerinin de eşit aktörler olarak görülmesi gerekeceğini belirtti.

Bakan Çelik, AB'nin Türkiye'nin terörle mücadelesine destek vermesinde doğru yolun bu olmadığını ve birliğin HDP'ye "PKK terörü ile arasına mesafe koyması" yönünde telkinde bulunması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Fatih Hafız Mehmet, Ecenur Çolak

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.