Bakan Elvan "Tanıtım Medya Günleri" programına katıldı 

 Bakan Elvan "Tanıtım Medya Günleri" programına katıldı 
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bu düzenleme demokrasimizi daha da güçlü kılacak, Türkiye’nin daha da hızlı güçlenmesine vesile olacak" dedi

 Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Konya İl Başkanlığının “Tanıtım medya günleri” programına katıldı. 
Bir otelin konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Konya Milletvekilleri Hüsnüye Erdoğan ve Ömer Ünal, AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, parti yönetim kurulu üyeleri, partililer ile basın mensupları katıldı.

"Bu düzenleme demokrasimizi daha da güçlü kılacak Türkiye’nin daha da hızlı güçlenmesine vesile olacak"
Programda konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, anayasadaki bu değişikliğin aslında halkın önünü açan, milleti bizatihi siyasetin merkezine oturtan, halkı devletle bütünleştiren bir yapı olduğunu söyledi. Bakan Elvan, milletimizin demokratik haklarının daha da geliştirilmesi, daha fazla siyasi alana açılmasını sağlayan bir düzenleme olduğunu ifade ederek, “Bu düzenleme demokrasimizi daha da güçlü kılacak, Türkiye’nin daha da hızlı güçlenmesine vesile olacak. Meclisimizi daha da güçlü kılacak. Yürütmeyi daha hızlı hareket edebilen ve daha dinamik bir hale getirecek. Dolayısıyla güçlü bir yargı, güçlü bir yasama, güçlü bir yürütmeden oluşan bir yapı ortaya çıkacaktır” dedi.

"Bir ana muhalefet liderinin böyle bir söylem içerisinde bulunması gerçekten son derece üzücü"
Bugüne kadar özellikle ana muhalefet tarafından söylenen ifadelerin son derece yanıltıcı ve yalan üzerine inşa edilmiş bir kampanya olduğunu düşündüğünü söyleyen Bakan Elvan, “Nitekim birkaç gün önce Sayın Kılıçdaroğlu bir radyo programında şu ifadeleri kullandı, dedi ki eğer seçilecek olan Cumhurbaşkanı bir partiden, Başbakan başka bir partiden olursa ne olacak dedi. Bunun cevabı nedir dedi? Halbuki biz Cumhurbaşkanlığı ile başbakanlığı birleştiriyoruz. Başbakanlık diye bir makam kalmıyor. Ben sormak istiyorum. Acaba anayasada yapılması gereken değişiklikleri Sayın Başkan okumadı mı? Son derece garip, bir ana muhalefet liderinin böyle bir söylem içerisinde bulunması. Gerçekten son derece üzücü ve anayasa değişikliği maddelerini hiç okumamış, eğer okusaydı, böyle bir ifadeyi kullanmazdı diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

"Avrupa’da ‘Hayır’ kampanyasının önünü açan ülkeler var"
Türkiye olarak kalıcı bir istikrar istediklerini belirten Bakan Elvan, “Türkiye olarak güçlü bir konuma gelmek istiyoruz. İçerde ve dışarıda yaşananları Türkiye aleyhine yapılan kampanyaları sizler de net bir şekilde görüyorsunuz. Avrupa’da ‘Hayır’ kampanyasının önünü açan ülkeler var. Türkiye’nin gelişmesini, kalkınmasını arzu etmeyen ülkeler var. Bunu net olarak söylüyorum. Ama evet kampanyası yapmak isteyenlerin de önünü kapatan yaklaşımlar söz konusu. Buna bir anlam verebiliyor musunuz? Ben veriyorum, Avrupa’daki ülkeler de Türkiye’deki anayasa değişikliğine karşılar. Türkiye’de böyle bir anayasa değişikliğine gidilmesini istemiyorlar. Bunun özeti de budur. Bu nedenle değerli arkadaşlar ülkesini seven, milletini seven, bu vatanını, milletini, devletini, bayrağını seven her bir kardeşimiz inşallah hep birlikte ‘Evet’ diyerek Türkiye'nin önünü hep birlikte açacağız" şeklinde konuştu.
Bakan Elvan, Konya metro projesinin Kalkınma Bakanlığı yatırım programına dahil edildiğini de belirtti.
AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat ise, "Eksiğimiz hamdolsun kalmadı. Gerekli eğitimlerimizi teşkilat mensuplarımıza verdik. Konya'da 35 binin üzerinde AK Parti üyeleri ve çalışanı olarak sahada olacağız. 16 Nisan'a kadar ve tek tek 40 bin kilometre kareyi karış karış gezip, tüm seçmenlerimizi en az bir kez yüz yüze ziyaret edecek şekilde bu çalışmalarımızı tamamlayacağız" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum