BAKAN EROĞLU'NDAN YENİ ŞARKI!

BAKAN EROĞLU'NDAN YENİ ŞARKI!
Bakan Eroğlu, Haluk Levent’e ağaçlandırma ile ilgili bir şarkı hazırladıklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Sözlerini ben yazıyorum, Haluk Levent de okuyacak" dedi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Best FM'de Ufuk Karcı'nın sunduğu Konuşan Türkiye programının konuğu oldu. Eroğlu, yaşanan orman yangınlarında zarar gören alanların, birçok Avrupa ülkesi veya ileri batı ülkelerine kıyasla çok küçük olduğuna dikkati çekerken, "Son 10 yılda Türkiye’de yılda ortalama 8.903 hektar alan yanmış. Yunanistan'da 44.983 hektar, İtalya’da 76.000 hektar, İspanya'da 91.000 hektar yanmış. Büyük farklar var. Türkiye, Akdeniz ülkeleri arasında en başarılısı." dedi.

YOL, KÖPRÜ YAPAN KİM OLURSA BEŞ AĞAÇ DİKECEK

Bakan Eroğlu, Ekim ayında yepyeni bir faaliyete gireceklerini söylerken, "İstanbul'u daha da yeşil göstermek için yol yapan, köprü yapan Karayolları ve Karayollarının mütahitleri, kesilen bir ağaç için yerine beş ağaç dikecek. Ulaştırma Bakanlığından da rica edeceğim. Kesilen her bir ağaç için beş ağaç dikme zorunluluğu getireceğiz. Aksi taktirde projelere onay verilmeyecek" dedi. 

YANAN ALANLAR ASLA ORMAN VASFINI KAYBETMEYECEK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yanan ormanlık alanların spekülasyonlarla birilerine peşkeş çekileceğine dair haberlerin çıktığını hatırlatarak, "Bunun garantisi hükümetimizdir. Ben buradan hodri meydan diyorum, herkese sesleniyorum... İspat etsinler. En ufak yanan bir ormanlık alan, hiç kimseye verilmemiştir, bundan sonra da verilmesi asla söz konusu olmayacaktır" dedi.

 ŞARKI SÖZÜNÜ EROĞLU YAZDI

Bakan Eroğlu, Haluk Levent’e ağaçlandırma ile ilgili bir şarkı hazırladıklarını söyledi. Eroğlu, "Sanatçı arkadaşımız ağaçlandırma için destek veriyor. Kendisi Ayvalık'a beraber gidelim dedi. Ben de tabi dedim. Bakanlıkta biraraya geldik. Ağaçlandırma ile ilgili bir şarkı yapmaya karar verdik. O an doğaçlama gelişti. Sözlerini ben yazıyorum, Haluk Levent de okuyacak. Bu arada bana şarkı sözü ulaştırmak isteyen vatandaşlarımız maille, Twitterden veya Facebook'tan gönderebilirler" dedi.

KUZEY IRAK'TA SU PROBLEMİ YOK

Bakan Eroğlu, IKBY'nin 25 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı özerklik referandumu hakkında da konuştu. Mesud Barzani'nin su temin etmek için referandum kozunu kullanması iddiaları üzerine "Oralar bizim gönül coğrafyamız. Özal döneminde Fırat Nehrinde 500 metreküp saniye su verilmesi öngörüldü. Biz şu anda bunu sağlıyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde Suriye ve Irak'ta su sıkıntısı yaşandığında biz yine bu problemi çözdük. Su bahanesini ileri sürüp, böyle bir harekete girişemezler. Bu mümkün değil. Geçmişte aramızda su meselesi çıksın diye uğraşanlar oldu ama asla gerçekleşmedi. Tabi bu hareketin içerisinde İsrail'in de varlığını unutmamak lazım. Onların vadedilmiş topraklar amacı için burada Suriye'nin, Irak'ın ve Türkiye'nin parçalanmasını istiyorlar. Ama bu durum asla mümkün olmayacak." dedi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.