Bakan Kaya Darülaceze Sakinleriyle İftar Yaptı

Bakan Kaya Darülaceze Sakinleriyle İftar Yaptı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: - "Ülkemizdeki pek çok yeniliğin mimarı veya ilham kaynağı olan 2. Abdülhamit Han'ın kurduğu Darülaceze, kurulduğu günden bu yana merhameti, şefkati, yardımlaşmayı, ihtiyacı olanları korumayı kendisine ilke edinmişt

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Ülkemizdeki pek çok yeniliğin mimarı veya ilham kaynağı olan 2. Abdülhamit Han'ın kurduğu Darülaceze, kurulduğu günden bu yana merhameti, şefkati, yardımlaşmayı, ihtiyacı olanları korumayı kendisine ilke edinmiştir. Bugüne kadar 30 bini çocuk olmak üzere toplam 72 bin kişiye burası şefkat yuvası olmuştur. Halen 511 insanımız, kuruluş felsefesinden ödün vermeden burada hizmet görüyor." dedi.

Kaya, Darülaceze sakinleriyle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada, ramazanın bereketini paylaştıklarını söyledi.

Kendilerini adeta ulu bir çınarın gölgesinde hissettiklerini vurgulayan Kaya, "Sizlerin gölgesine, sizlerin birikimlerine her daim ihtiyacımız var. Sizlerin varlığı bizlere her zaman güç veriyor. Sizlerle ne zaman bir araya gelsek enerjimiz, çalışma iştahımız artıyor. Sizleri burada, mutlu, sağlıklı, üretken ve iyi bakılırken görmek, bizim için çok önemli. Bu ülke, sizlerin emeği, alın teri ve dualarıyla bugünlere gelmiştir." diye konuştu.

Ramazanın manevi ikliminde yine bir arada olduklarını aktaran Kaya, gönül köprülerini güçlendirmeye, muhabbeti daim kılmaya geldiklerini dile getirdi.

Şefkat ve merhameti, yardımlaşmayı kendisine ilke edinen, iyilikle yoğrulmuş kadim bir medeniyetin mirasçıları olduklarını belirten Kaya, şöyle devam etti:

"Medeniyet anlayışımız, inanç ve değerlerimiz bizleri iyiliğe davet eder. Ahlak anlayışımızın temeli de iyiliğe dayanır. Biz bu özelliğimizi millet olarak tarih boyunca koruduk, korumaya da çok şükür devam ediyoruz. Şunu biliyoruz ki, iyilik en etkili silahtır, kalbe kadar işler ve ebediyete kadar devam eder. Ecdadımız, eşsiz bir ahlak ve fazilet örneği ile iyiliğin önemini inşa ettikleri köklü hayır kurumlarıyla göstermiştir. 121 yıl önce kurulan Darülaceze, bu güzide hayır kurumlarımızdan biridir. Ülkemizdeki pek çok yeniliğin mimarı veya ilham kaynağı olan 2. Abdülhamit Han'ın kurduğu Darülaceze, kurulduğu günden bu yana merhameti, şefkati, yardımlaşmayı, ihtiyacı olanları korumayı kendisine ilke edinmiştir. Bugüne kadar 30 bini çocuk olmak üzere toplam 72 bin kişiye burası şefkat yuvası olmuştur. Halen 511 insanımız, kuruluş felsefesinden ödün vermeden burada hizmet görüyor."


- "Darülaceze önemli bir misyon üstleniyor"

Darülaceze'nin önemli bir misyon üstlendiğine vurgu yapan Kaya, "Darülaceze din, dil, ırk, cinsiyet ve mezhep farkı gözetmeksizin cami, kilise ve havrasıyla dünyada eşi benzeri olmayan bir hayır kurumudur. Bu, medeniyetimizin insanların dini inançları konusunda da ne kadar hoşgörülü ve koruyucu olduğunu göstermektedir." ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır" hadisini anımsatan Kaya, 15 yıldır bu inançla "Halka hizmet, Hakk'a hizmettir" anlayışını kendilerine ilke edinerek hizmet ettiklerini vurguladı.

Bakanlık olarak geliştirilen sosyal politika uygulamalarından örnekler veren Kaya, "İnsanımızın yaşam kalitesini artırmak için yeni projeleri de hayata geçiriyor, geleceğe dair yatırım planlamalarımızı buna göre yapıyoruz. Bir merhamet ve dayanışma merkezi olan Darülaceze'de attığımız her adım da, büyük bir iyilik hareketinin parçası olarak insanlığın çehresini değiştirmeye devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Başta Sultan Abdülhamit Han olmak üzere Darülacezenin imar ve inşasında, bugünlere ulaşmasında emeği olanları minnetle yad eden Kaya, Darülaceze sakinlerinin Ramazan Bayramı'nı tebrik ederek huzurlu bir bayram geçirmelerini diledi.

İftar öncesinde kurum yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alan Kaya, Darülaceze sakinleriyle tek tek selamlaşarak, onlarla sohbet etti.

Bakan Kaya daha sonra, Haliç Kongre Merkezi'nde Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin iftar programına katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.