Bakan Kaya, Ümraniye'de Kadınlarla Bir Araya Geldi

Bakan Kaya, Ümraniye'de Kadınlarla Bir Araya Geldi
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya:- "(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları) Bu yalanlarla hiçbir yere varılmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bizim görevimiz o yalancının mumunu söndürmek. Kapıları dolaşıp insanların zihinleri

İSTANBUL (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandum sürecindeki söylemlerini eleştirerek, "Bu yalanlarla hiçbir yere varılmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bizim görevimiz o yalancının mumunu söndürmek. Kapıları dolaşıp insanların zihinlerini bulandıran yalanları inşallah ortadan kaldıracağız." dedi.

Kaya, Ümraniye'deki Tantavi Sosyal Tesisleri'nde kadınlarla bir araya geldi.

AK Parti'nin milletten aldığı güçle 15 yıldır çalıştığını belirten Kaya, bu süreçte kendilerine birçok engel çıkarıldığını söyledi.

Fatma Betül Sayan Kaya, 28 Şubat'tan sonra iktidar olduklarında da engellerin bitmediğini dile getirerek, "Bu kutlu yürüyüşün içerisinde yapacağımız her bir projede bir engel çıktı karşımıza. Yaptığımız her büyük projeye 'hayır' dediler. Bu 'hayır'lara rağmen bütün odaklarla mücadele ede ede ülkemizi hizmetlerle karış karış donattık. En son 15 Temmuz'da hain ve alçak FETÖ darbe teşebbüsü hatta işgal girişimine karşı bu millet tek yürek oldu, canı pahasına vatanını böldürtmedi ve bayrağını indirtmedi." diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz'da her şeye rağmen iradesine sahip çıktığını vurgulayan Kaya, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara, meydanlara ve havalimanlarına gittiniz. Ankara'da Genelkurmay'ın, Özel Hareket'in önüne gittiniz. Biz de Meclis'te milletin iradesine sahip çıktık. TBMM'yi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni bombaladılar. O bombalara rağmen millet iradesine sımsıkı sahip çıkacağımızı ve o iradeyi hiçbir vesayet odağına teslim etmeyeceğimizi 15 Temmuz'da gösterdik. Bu millet aslında 15 Temmuz'da tüm dünyaya demokrasi dersi verdi, 15 Temmuz'dan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını da göstermiş oldu. 16 Nisan'da aslında 15 Temmuz şehitlerimize karşı bir borcumuzu yerine getireceğiz. 15 Temmuz şehitleri, vesayete karşı direndi. Biz o vesayet odaklarının tüm kalıntılarını Allah'ın izniyle tarihe gömeceğiz."

Kaya, 16 Nisan'a giden süreçte kadınlara önemli görevler düştüğünü belirterek, AK Parti teşkilatı mensubu kadınlara daha yoğun çalışmaları için tavsiyelerde bulundu.

Seçimlerde kadınların rolü hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaya, "Cumhurbaşkanımız her zaman kadınlara en büyük yolu açan ve rehberlik eden kişidir. Gıyabında da kendilerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Eğer kadınlar isterse çaldıkları kapıları gerçekten ikna edebilecek potansiyelleri var. Sizlerle beraber 16 Nisan'a kadar durmadan ve yılmadan kapıları çalmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

CHP'nin referandum kampanyasını eleştiren Kaya, şöyle konuştu:

"Ana muhalefet partisinin genel başkanı o kadar çok yalan söyleyerek bu kampanya dönemini geçiriyor ki her gün yeni bir şey duyuyoruz. 'Bu yeni sistem gelirse kimse bayrak taşımayacakmış. Sadece Cumhurbaşkanı, Başbakan, valiler ve büyükelçiler bayrak taşıyacakmış.' Bayrağı bile alet ederek bir kampanya yürütülemez. Bu yalanlarla hiçbir yere varılmaz. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bizim görevimiz o yalancının mumunu söndürmek. Kapıları dolaşıp insanların zihinlerini bulandıran yalanları inşallah ortadan kaldıracağız."

Avrupa'da "hayır" kampanyalarına destek verildiğini dile getiren Kaya, Türk bakanlara karşı takınılan tutumu "insanlık dışı" olarak niteledi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise, Bakan Kaya'nın Hollanda'daki dik duruşundan gurur duyduğunu söyledi.

Kaya'nın kadınların gururu haline geldiğini vurgulayan Can, "16 Nisan'da Türkiye yeni bir dünyaya adım atacak, hızlı ve istikrarlı kalkınma moduna girecek. Amacımız Türkiye'nin istikrarıdır. Bundan rahatsız olanlar var. Bundan Avrupa'nın rahatsız olması gayet normal. Türkiye'nin büyümesinden rahatsız olmalarını anlıyoruz. Kim ne yaparsa yapsın güneş balçıkla sıvanmaz. Bütün manipülasyonlara rağmen milletimiz ferasetiyle en güzeli seçecektir. Karşımızda mertçe mücadele edenler yok. Maddeleri, değişiklikleri tamamen aslından çarpıtarak yalan ve yanlış beyanlarla vatandaşımızın zihnini bulandırmaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.