Bakan Kaya'dan 'Koruyucu Aile Olun' Çağrısı

Bakan Kaya'dan 'Koruyucu Aile Olun' Çağrısı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya "Tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, evlerinizi, gönüllerinizi yavrularımıza açın, koruyucu aile olun. Evinizi, kalbinizi, yuvanızı çocuklarımızla paylaşın. Onların da size ihtiyacı var, sizin de onlara." dedi

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Keçiören'de yaşayan, iki oğullarının yanı sıra 16 yaşındaki Merve'nin de 12 yıldır koruyucu ailesi olan Ethem ve Selma Tunalı çiftini evinde ziyaret etti.

Kaya, duygusal anların yaşandığı ziyarette yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde hayata geçirilen "Gönül Elçileri" projesi ile koruyucu ailelik sisteminin başladığını ve bu sistemi yaygınlaştırmak için çok büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

Kaya, "Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi'nin mihmandarlığında yapılan kampanyayla, bin 500 olan koruyucu ailedeki çocuk sayımız bugün 5 bini geçmiş durumda, 4 bin 150 de koruyucu ailemiz var." dedi.

Kampanyayla koruyucu aile sayısını arttırmaya devam edeceklerine işaret eden Kaya, şöyle devam etti:

"Buradan tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, evlerinizi, gönüllerinizi yavrularımıza açın. Gerçekten koruyucu aile olarak onların da kazanacağı çok şeyler var. Çocuk Evlerimiz'de çocuklarımız çok güzel yetiştiriliyor. Maddi olarak hiçbir ihtiyaçları yok. 5-6 çocuğumuz bir evde bakılıyor. Spor yaptırıyoruz onlara, enstrüman çalıyorlar, dersleri ile ilgileniliyor. Her şey yerinde ama bir aile sıcaklığı elbetteki yok. Sırf bunun için ben insanlara seslenmek istiyorum, koruyucu aile olun. Evinizi, kalbinizi, yuvanızı çocuklarımızla paylaşın. Onların da size ihtiyacı var, sizin de onlara."

"Bir çocuk yapacak durumda değilim ama..."

Ziyarette, Tunalı ailesiyle koruyucu ailelik, Merve'nin durumu, evdeki diğer çocukların eğitimi gibi konularda sohbet eden Kaya, Merve'nin aynı zamanda ailesine de çok şey kattığını ve ailenin koruyucu aile olarak yeni bir çocuk daha almaya hazırlandığını bildirdi.

Koruyucu aile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını vurgulayan Selma Tunalı da iki çocuğu bulunduğunu birinin yurt dışında üniversite eğitimi aldığını ve Merve'nin de üçüncü çocukları olarak ailelerinin bir parçası olduğunu anlattı.

Tunalı, Bakan Kaya'nın "Yeni bir çocuk almaya nasıl karar verdiniz?" sorusu üzerine, "Merve ile beraber çok mutlu günlerimiz oldu. Aile arasında elbette ufak tefek sürtüşmeler de oluyor ama onlar tadı tuzu. Şimdi bir çocuğa daha bakabilecek güçte hissettim kendimi. Bir de çocuk insanı hayata bağlıyor. Bir çocuk yapacak durumda değilim ama bir çocuğu büyütebilecek enerjideyim. Onun için Allah nasip ederse bir tane daha istiyorum. Allah inşallah hayırlı bir evlat daha nasip eder." diye konuştu.

"Bir insan için önemli olan tek şey ailedir"

Üç buçuk yaşından bu yana koruyucu ailesinin yanında yaşayan Merve ise ileride psikolog olmayı hayal ettiğini dile getirdi.

Koruyucu ailesine yönelik duygularını aktarırken gözyaşlarına hakim olamayan Merve, "Bir insan için en önemli olan şey ailedir. Şu güne kadar öğrendiğim en önemli şey, her şey geçiyor ama ailede olan şeylerin hiçbiri geçmiyor. Yaşadığın şeyler hep seninle kalıyor. O bambaşka bir şey. Arkadaşlık, dostluk geçici olabilir ama aile hiçbir zaman geçmiyor. Bir insan için önemli olan tek şey ailedir. Bir kız çocuğunun isteyeceği tek şey baba, anne, kardeş sevgisidir." dedi.

Muhabir: Burcu Çalık

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.