Bakan Özlü İzmir’de Gençlerle Buluştu

Bakan Özlü İzmir’de Gençlerle Buluştu
Özlü: "Türkiye ilk defa katıldığı uluslararası toplantılarda karşı fikrini söylüyor. ‘Hayır, şöyle değil, böyle olsun.’ diyor. Çözüm önerileri getiriyor. Ve hatta hatta 'Dünya 5’ten büyüktür.' diyor. 'Dünya 5’ten büyüktür' sözü, yüzyıla damgasını vuracak

İZMİR (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Türkiye ilk defa katıldığı uluslararası toplantılarda karşı fikrini söylüyor. 'Hayır, şöyle değil böyle olsun.' diyor. Çözüm önerileri getiriyor. Ve hatta hatta 'Dünya 5’ten büyüktür.' diyor. 'Dünya 5’ten büyüktür' sözü, yüzyıla damgasını vuracak olan tarihi bir söylemdir. Bunu söylemek kolay değil, bu her devlet adamı söyleyemez." dedi.

İzmir programı kapsamında Gaziemir ve Urla ilçesinde esnafı ziyaret eden Özlü, esnafla ve kendisini meydanda karşılayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ile bir süre sohbet etti.

Özlü daha sonra Karabağlar ilçesinde partisinin ilçe gençlik kollarının "Buyrun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Tartışalım" adlı toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

AK Parti olarak temel hedeflerinin bir medeniyet inşa etmek, geçmiş medeniyeti ise ihya etmek olduğunu söyleyen Özlü, insanlara ayrım gözetmeksizin yaklaştıklarını, Müslümanlığın gereği olarak kişilere kötülük yapılsa bile intikam alma duygusu ile yaklaşılmaması gerektiğini vurguladı. Özlü, "Aliya Izzetbegoviç, 'Bizim düşmanlarımıza sadece adalet borcumuz vardır.' der. Bizim rövanşist davranmak, intikam almak gibi bir tavrımız yok, sürekli adaletle davranmak zorundayız." diye konuştu.

Özlü, Türkiye’nin tarihsel bir süreçten geçtiğini dile getirerek, 200 yılda başta iki dünya savaşı olmak üzere önemli savaşların atlatıldığını, sonuçta Balkanlar ve Kafkasya gibi önemli toprakların kaybedildiğini hatırlattı.

Yunanistan’ın bağımsız olduğu 1829’dan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu 1923’e kadar Balkanlar'da 10 milyon Türk nüfusunun ya öldürüldüğünü ya da sürgün edildiğine işaret eden Bakan Özlü, "Bu bir soykırımdır, peki bu soykırımdan sonra intikam mı alacağız? Hayır adaletli olacağız." ifadelerini kullandı.

- "Dünya 5'ten büyüktür sözü"

Türkiye’nin ve Türk milletinin geçmişte özgüven kaybı bulunduğunu anlatan Özlü, bu durumun AK Parti iktidarı ile giderildiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Türkiye ilk defa katıldığı uluslararası toplantılarda karşı fikrini söylüyor. ‘Hayır, şöyle değil, böyle olsun’ diyor. Çözüm önerileri getiriyor. Ve hatta hatta 'Dünya 5’ten büyüktür.' diyor. 'Dünya 5’ten büyüktür' sözü, yüzyıla damgasını vuracak olan tarihi bir söylemdir. Bunu söylemek kolay değil, bu her devlet adamı söyleyemez. Bunu Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda dünyayı yöneten, dünyada her şeyi kendi isteklerine göre dizayn edenlerin yüzlerine karşı söylemek çok kolay değil. Bunu ancak bizim mensubu olduğumuz siyasi kadronu lideri söyleyebilir."

Özlü, Türkiye'nin iç sorunlarını ve komşularıyla sıkıntılarını çözmek için yoğun çaba gösterdiğini ancak karşısındaki muhataplarında aynı isteği göremediğini dile getiren Özlü, "Bunların sorumlusu Türkiye Cumhuriyeti ya da AK Parti iktidarı değildir, bunun sorumlusu ülkemizle asırlık hesapları olan ve bunlarını hesaplarını yapan güçlerdir. Bu güçler bunlara müsaade etmedi." dedi.

Türkiye’nin güçlü bir siyasi iktidara ihtiyacı olduğunu dile getiren Özlü, mevcut siyasi iktidarın sistemdeki güçlü bir siyasi liderle ortaya çıktığını, doğrusunun lidere bakmaksızın siyasi iktidar üreten bir sistem olduğunu vurguladı.

Gençlerden yaptıkları işte en iyi olmalarını isteyen Bakan Özlü, onlara biri doğu, diğeri batı dili olmak üzere en az iki lisan öğrenmelerini tavsiye etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.