Bakan paylaştı: 'Mevlânâ Müzesi' ilk sırada yer aldı

Bakan paylaştı: 'Mevlânâ Müzesi' ilk sırada yer aldı
 Muhabir
Bakan Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bayram tatilinde en çok ziyaret edilen müzenin Mevlânâ Müzesi olduğunu belirtti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından 9 günlük bayram tatilinde en çok ziyaret edilen müzeleri paylaştı. Buna göre bayram tatilinde Mevlana Müzesi 125 bin 388 ziyaretçi sayısıyla Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze oldu.

glnv5a8xuaado9m.jpg

Bayram tatilinde 1 milyon kişinin Kültür ve Turizm bakanlığına bağlı müze ve örenyerlerini ziyaret ettiğini belirten Bakan Ersoy sosyal medya paylaşında, "Bayram tatilinde Türkiye'nin tarih ve kültür hazinelerini keşfetmek isteyen 1 milyon 784 bin 233 kişi, Bakanlığımıza bağlı müze ve örenyerlerini ziyaret etti. En çok ziyaret edilen yer ise 'Mevlânâ Müzesi' oldu. Mevlânâ Müzesi'ni sırayla; İzmir Efes Örenyeri, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Örenyeri, Nevşehir Zelve - Paşabağlar Örenyeri, Nevşehir Göreme Örenyeri takip etti. Geçmişimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına verdikleri bu çok kıymetli destekten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.