Bakan Ramazanoğlu: Haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık

Bakan Ramazanoğlu: Haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, "Başörtüsü bir mücadeleydi. Bu mücadelede haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Başörtüsü bir mücadeleydi. Bu mücadelede biz haklarımızı bıraktık. Bu haklar, sınavlarda, kamuda, bireysel olarak emek verdiğimiz alanlarda kazanılmış haklardı. Haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık" dedi.

AK Parti'nin kapatılmasına ilişkin davanın iddianamesinde "türbanı simge ve dayatma unsuru olarak kullandığı" gerekçesiyle ismi yer alan Ramazanoğlu, partinin kurucuları arasında bulundu ve siyasi hayatının önemli bölümünü başörtüsü mücadelesiyle geçirdi. 

Geçmişte başörtülü kadınlar ve gençlerin görmezden gelindiğini, siyasi iradenin "başörtülüler bu ülkeden gitsin" gibi çok uç ifadeler kullandığını vurgulayan Ramazanoğlu, "Başörtüsü bir mücadeleydi. Bu mücadelede biz haklarımızı bıraktık. Bu haklar, sınavlarda, kamuda, bireysel olarak emek verdiğimiz alanlarda kazanılmış haklardı. Haklarımızı bıraktık ama başörtümüzü bırakmadık" ifadesini kullandı.

"Hastaneden istifa etmek zorunda kaldım"

AK Parti kurulmadan önceki sürecin, "28 Şubat postmodern darbe" olarak tanımlandığını hatırlatan Ramazanoğlu, bu süreçte kamuda, öğretim kurumlarında başörtüsünün yanı sıra diğer özgürlüklere de el konulduğunu, başörtülü olduğu için çalıştığı hastaneden istifa etmek zorunda kalarak, özel sektöre geçtiğini anlattı.

"Kadınlar eğitilmeli, kız çocukları okutulmalı"

Taşrada doktorluk yaparken kadınların eğitimsiz olması nedeniyle sağlıklarını koruyamadıklarını gördüğünü dile getiren Ramazanoğlu, "Ailede, kadınlar ve çocuklarda problem sarmalının nasıl oluştuğunu gördüm. Hep şunu diyorum, kadınlar eğitilmeli, kız çocukları okutulmalı" diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.