Bakan Yılmaz, Mardin OSB'de incelemede bulundu

Bakan Yılmaz, Mardin OSB'de incelemede bulundu
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: "Hükumetimizin yeni dönemde üst yapıya da destekleri olacak. Fabrika binası yapımına da destek olma gibi yeni bir politikamız var"

MARDİN (AA) - Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Hükümetimizin yeni dönemde üst yapıya da destekleri olacak. Fabrika binası yapımına da destek olma gibi yeni bir politikamız var" dedi.

Temasları kapsamında Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemede bulunan Bakan Yılmaz, burada girişimcilerle bir araya geldi.

Yılmaz, yaptığı konuşmada, bölgede en fazla üzerinde durulması gereken konulardan birisinin üretim olduğunu söyledi.

Tüketen toplumların gelişmediğini, başkalarının kontrolünde olduğunu, üretim yapan toplumların ise aynı zamanda bir çok alanda da mesafe aldığını belirten Yılmaz, üretim kültürünü bölgede güçlendirmenin en temel mesele olduğunu dile getirdi.

Yılmaz, Mardin'in 1 milyar dolarlık ihracat hacminin bölge için çok önemli olduğunu, bunun daha yukarıya taşıma potansiyelinin bulunduğunu dile getirerek, Mardin'e yeni organize sanayi bölgesinin kurulması gerektiğini kaydetti.

İlçelerinde üretim konusunda gelişme göstermesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Hükümetimizin yeni dönemde üst yapıya da destekleri olacak. Fabrika binası yapımına da destek olma gibi yeni bir politikamız var. Onu da değerlendirerek Dicle Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle bu tür çalışmalar yapabiliriz. Önümüzdeki dönemde ilçelerimizde ve merkezde yapabiliriz. Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ne 5 proje ile destek olmuşuz, alt yapı projesine 2 milyon 137 bin lira hibe destek sağlamışız. 6 fabrikaya da 6 milyon lira hibe sağlamışız ve 17 milyon lira civarında da bir yatırım gerçekleşmiş. Önümüzdeki dönemde de destek olmaya devam edeceğiz."

Yılmaz, yaşanan terör olaylarının fiziki etkisinin çok ötesinde psikolojik etkisinin bulunduğunu işaret ederek, "Bir doğrudan verdiği zarar var, bir de dolaylı zararı var. Terör olduğu için yapılamayan işlerin maliyeti dediğimiz bu çok da büyük. Ekonomik anlamda büyük bir maliyet. İnşallah huzur ortamı pekiştikçe bu daha köklü bir şekilde çözülecektir." dedi

Mardin Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Abdulnasır Duyan ise konuşmasında yatırımcıların sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.