Bakanlar Kurulu kararları

Bakanlar Kurulu kararları
Ankara'nın Beypazarı ilçesindeki bazı alanların, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesi hakkındaki karar yürülüğe girdi

ANKARA (AA) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bulunan bazı alanların, kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan karar, Beypazarı ilçesi Ayvaşık ve Kurtuluş mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanların kentsel dönüşüm ve gelişim projesi alanı ilan edilmesini içeriyor.

- Acele kamulaştırma kararları

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın ilgili yazıları üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 27. maddesine göre, 5 Nisan'da Bakanlar Kurulu'nca kararlaştırılan, "Doğan Afetler ve Taşkın Hasarları Projesi" kapsamında 23. Bölge Doğal Afet ve Taşkın Hasarları Onarımı (Çomaklar Deresi) işinin yapılması için Zonguldak'ın Devrek ilçesi Karşıyaka Mahallesi ve Gürçeşme köyü, "Kırşehir İçmesuyu Projesi" kapsamındaki Kırşehir'in Merkez ilçesindeki Erevik, Kızılcaköy, Örcün mahalleleri, "Erzincan Çayırlı 1. Merhale Projesi (DAP)" kapsamındaki Erzincan-Tunaçayırı Barajı'nın yapımı amacıyla Çayırlı ilçesindeki Çilhoroz, Tunaçayırı, Karataş'taki bazı taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce acele kamulaştırılması kararları da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.