Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (3)- "Türkiye'nin terörize ve paralelize edilerek önündeki bütün bu hedefleri gerçekleştirme idealinden uzaklaşmasına asla rıza gösteremeyiz. Zaten terör ve terör örgütleri bunu yapmak istiyor. Adları deği

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Türkiye'nin terörize ve paralelize edilerek önündeki bütün bu hedefleri gerçekleştirme idealinden uzaklaşmasına asla rıza gösteremeyiz. Zaten terör ve terör örgütleri bunu yapmak istiyor. Adları değişik olabilir ama bunların hepsinin ortak özelliği Türkiye'nin önünü, yolunu kesmek, Türkiye'yi başka konularla meşgul etmektir. Bütün bunlarla ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Milli birlik ve dayanışma içinde teröre karşı yekvücut duracağız ve gerekli cevabı vereceğiz." dedi.

Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Reform paketi çerçevesindeki eylem planı ve eğitim paketiyle ilgili bir çalışmanın da Bakanlar Kurulu gündemine geldiğini ifade eden Kurtulmuş, eylem planı içinde görülebilecek 24 maddelik bir paketin TBMM'ye sevk edildiğini söyledi.

Kurtulmuş, ayrıca eğitimde 28 maddelik bir paketin Meclis'e sevk edildiğini anlattı. Bu paketle mesleki eğitim ve stajın özendirilmesi, çıraklık eğitiminin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla, öğrencilerin 4+4+4'de son 4 yılda hem çıraklık hem de zorunlu eğitimini tamamlamasının amaçlandığını kaydeden Kurtulmuş, bununla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

TBMM'ye gönderilen eylem paketinde, çalışma hayatı ve sosyal güvenlikle ilgili konular arasında kamuoyunun önemli şekilde dikkatini çekecek "25 yaş öncesi gençlerin birikmiş genel sağlık sigortası prim borçlarının silinmesinin" de yer aldığını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ayrıca 65 yaş aylıklarında kesinti ve duraksamanın olmaması, sosyal destek alanların istihdamı halinde işveren sigorta priminin karşılanması, ayrıca organize sanayi bölgesi dışındaki özel kesime ait meslek okullarında okuyan öğrencilerle ilgili hükümetin destek vermesi, iş kanununa tabi olarak çalışanların yıllık izinlerine esneklik getirilmesi, sendikaların terör mağdurlarına ayni ve nakdi yardımlar yapabilmesi, daha evvel de paylaşmıştık, kentsel dönüşüm kapsamına girmek şartıyla izinsiz yapılara elektrik ve su bağlanması çok sayıda yurttaşımızın taleplerinin içinde yer alıyor. Lise ve üniversite öğrencilerinin staja özendirilmesi, çıraklık eğitiminin altyapısının güçlendirilmesi, meslek liselerinden üniversiteye girişte öğrencilerimize ek puan verilmesiyle igili düzenlemelerin yapılması, özel mesleki ve teknik anadolu liselerinin atölye ve laboratuvarlarında üretim ve satış yapılabilmesinin zemininin hazırlanması gibi. Bunlar bir kısmı. Bugün yürürlük maddeleriyle birlikte 52 madde olan bu paket TBMM'ye sevk edildi ve ümit ediyoruz ki en kısa zamanda yasalaşacaktır."

Kurtulmuş, Bakanlar Kurulunda üç konunun daha ele alınacağını, bunların taşeronda çalışan işçilerin kamuda istihdamı, sağlıkla ilgili düzenlemeler ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının sorunlarının çözülmesi olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin hedefleri, iddiası bulunan bir ülke olduğuna işaret eden Kurtulmuş, ülke ve milletin, bu hedefleri gerçekleştirmek için siyasi iktidara sorumluluk yüklediğini söyledi.

Siyasi iktidarın, milletle bu hedefler istikametinde yolculuğa devam etmek mecburiyetinde olduğuna dikkati çeken Kurtulmuş, sunları kaydetti:

"Türkiye'nin terörize ve paralelize edilerek önündeki bütün bu hedefleri gerçekleştirme idealinden uzaklaşmasına asla rıza gösteremeyiz. Zaten terör ve terör örgütleri bunu yapmak istiyor. Adları değişik olabilir ama bunların hepsinin ortak özelliği Türkiye'nin önünü, yolunu kesmek, Türkiye'yi başka konularla meşgul etmektir. Biz bütün bunlarla ilgili gerekli tedbirleri alacağız. Milli birlik ve dayanışma içinde teröre karşı yekvücut duracağız ve gerekli cevabı vereceğiz. Ama diğer taraftan da onların yapmak istediklerini, halkı içine kapatmayı, halkı korkar hale getirmeyi ve bu anlamda Türkiye'nin hedefleri istikametinde yürümesinden vazgeçirilmesine de asla müsaade etmeyeceğiz. Bu çerçevede bir kez daha milletimizin birlik içinde olmasını, uyanık şekilde bütün bu oynanan senaryoları büyük resmin bütününü görerek anlamalarını, Türkiye'de terör örgütlerinin her birine karşı ortak bir tavrı, ortak bir kararlılıkla sergilemelerini bekliyoruz."

Siyasetin de üzerine sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Kurtulmuş, "Siyaset olarak da hep beraber, bütün bu terör örgütlerinin hiçbirini bir diğerinden ayırmadan, bunların hepsine karşı duracağız. Korkmayacağız, yılmayacağız, teröre alışmayacağız. Terörün bu ülkeyi terörize etmesine asla müsade etmeyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, terör örgütlerini kategorize etmeden, "ama, fakat, şöyle, böyle" demeden bütün Türkiye dostlarının, ülkenin bu zorlu mücadelesinde yanında durması gerektiğini dile getirdi.

Herkesin, Türkiye'nin yanında olduğunu açık şekilde ifade etmesi gerektiğini anlatan Kurtulmuş, hep beraber bu kararlılık içinde terör örgütlerine gereken cevabı vereceklerini, zor günlerin geride kalacağını belirtti.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.