Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş: (1)- "Maalesef 18 Ocak'tan bu yana Kilis'in 111 kilometrelik Suriye sınırının doğu tarafından yani DAEŞ mevzilerinin bulunduğu topraklardan, 46 roket atışı yapılmış, şehrin ortasına düşen bu roketler 17 ki

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 18 Ocak'tan bu yana Kilis'in 111 kilometrelik Suriye sınırının doğu tarafından, DAEŞ mevzilerinin bulunduğu topraklardan Kilis'e 46 roket atıldığını, şehrin ortasına düşen bu roketlerin 10'u Türk 17 kişinin ölümüne neden olduğunu, saldırılarda 61 kişinin yaralandığını söyledi.

Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu toplantısında, "Reform Eylem Planı"nda gelinen noktanın ele alındığını ifade eden Kurtulmuş, 64. Hükümetin üç aylık vaatlerinin, 44 vaadin tamamının gerçekleştiğini belirtti.

Üç aylık reformlar paketinin yüzde 70'inin tamamlandığını, 20 reformdan 14'ünün gerçekleştiğini bildiren Kurtulmuş, altı aylık reformların da yüzde 55'inin tamamlandığını aktardı. Kurtulmuş, altı aylık eylem planının içerisinde 81 reformun bulunduğunu dile getirerek, bunlardan 12'sinin tamamen sonuçlandığını, 33'ünün de son rötuşlarının yapıldığını söyledi.

Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Bu anlamda hükümetimizin ilk kurulduğu günden itibaren ifade ettiğimiz, bu hükümeti eğer tanımlamak gerekirse, bu hükümet bir reform hükümetidir. Türkiye'nin 13 yılda başarıyla tamamlanan reformlarına ilave olarak tamamlanması düşünülen, planlanan ve Türkiye'yi bundan sonraki döneme hazırlayacak, çok hızlı bir şekilde yol almasını sağlayacak reformların yapılmasını bu hükümetin öncelikli görevi olarak tanımlamıştık. Çok şükür altı aylık süre dolmadan hükümet, hem vaatlerinin tamamını gerçekleştirmiş hem de altı aylık reformlarını gerçekleştirme noktasına gelmiştir. Altı ayın 126 günü tamamlandı, bugün itibarıyla 57 günümüz kaldı. Önümüzdeki 57 günlük süre içerisinde de reformların, vadedilen bu reformların ciddi bir şekilde tamamlanarak, bu sürecin başarıyla geçilmesi inşallah sağlanacaktır."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, toplantıda ele alınan hususlardan birisinin de reform sürecinin ciddi bir şekilde her adımının, burada alınan her kararın kamuoyuna yansıtılması, paylaşılması ve ciddi bir şekilde bu reform sürecinin halk tarafından da özümseyecek çalışmaların yapılması, bu anlamda eylemlerin kamuoyuna mal edilmesine ilişkin düzenlemelerin yapılmasının kararlaştırıldığını kaydetti.

- "Kilis halkımızı yürekten tebrik ediyoruz"

Toplantıda Kilis ile ilgili gelişmelerin de alındığını dile getiren Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kilis şehir merkezinin nüfusu 93 bin kişidir, 133 bin kişi de ilçeleriyle birlikte nüfusu olan bir ilimizdir. Türkiye'nin nüfus bakımından en az nüfusa sahip illerinden birisidir. 93 bin kişi merkezde olmasında rağmen, il merkezinde 127 bin Suriyeli mülteci bulunmaktadır. Bir kere daha Kilis halkımızı yürekten tebrik ediyoruz. Herhalde dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir şehir kendi nüfusu kadar bir kalabalığı ilave olarak kendi içerisine alıp, onları gerçekten bir ensar anlayışı içerisinde, onlarla ekmeğini paylaşıp, onlarla aynı atmosferi paylaşıp, onlarla mahallelerini, sokaklarını, yediklerini, içtiklerini paylaşacak bir olgunluğu Kilis halkı kadar gösteremezdi. Bir kere daha Kilis halkını tebrik ediyoruz, yürekten teşekkür ediyoruz. Milletimizin hamiyetperverlik duygularını en üst düzeyde gösterdikleri için."

Kilis'in şehir olarak da uluslararası camiada tanınır hale geldiğini belirten Kurtulmuş, "Hele hele şöyle bir kaç bin yabancı geldiği zaman ayağa kalkan 100 binlerle, milyonlarla ifade edilen şehirlerin yanında Kilis gibi ufacık bir şehrin, bu kadar büyük hamiyetperverlik göstermesi gerçekten her türlü takdirin üstündedir." diye konuştu.

- "DAEŞ mevzilerinin bulunduğu topraklardan, 46 roket atıldı"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Kilis'in Suriye ile 111 kilometre sınırı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Maalesef Suriye tarafında bir devlet kalmadığı için bir devlet otoritesi bulunmadığı için birtakım gruplarla komşu olan, birtakım silahlı örgütlerle komşu olan bir ilimizdir. Bu sınırın Afrin bölgesi tarafında kalan kısmı PYD ile komşuluk arz etmekte. Doğu kısmı DAEŞ ile komşuluk arz ediyor. Ortada ise Özgür Suriye Ordusu unsurlarının var olduğu bir sınır bölgesi var. Dolayısıyla Suriye sınırlarının özellikle doğu ve batısından Türkiye'ye karşı olan unsurların saldırılarda bulunması her zaman beklenebilecek bir durumdur.

Maalesef 18 Ocak'tan bu yana Kilis'in 111 kilometrelik Suriye sınırının doğu tarafından yani DAEŞ mevzilerinin bulunduğu topraklardan, 46 roket atışı yapılmış, hem de şehrin ortasına düşen bu roketler maalesef, 17 kişinin ölmesiyle sonuçlanmış. Bu 17 kişinin 10'u Türk'tür. 61 kişi yaralanmıştır, bunların içerisinde çoğu ayakta tedavi edilerek tekrar günlük hayatlarına dönmüşlerdir."

(Sürecek)

Bakanlar Kurulu toplantısı

Bakanlar Kurulu toplantısı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.