Bakanlar Yılmaz Ve Arslan Tokat'ta

Bakanlar Yılmaz Ve Arslan Tokat'ta
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "15 Temmuz çok farklıydı. O zamana kadar darbelerin hepsi ezanları sustururdu. Bu darbede ezanlar darbecileri susturdu"- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: - "Değerli gençler doğrusu biz zannediyorduk ki siz b

TOKAT (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Bu ülke çok darbe gördü. 1960 darbesini gördü, 1970 muhtırasını gördü, 1980 darbesini gördü, 'postmodern darbe' dedikleri 1997 yılındakini gördü. 15 Temmuz çok farklıydı. O zamana kadar darbelerin hepsi ezanları sustururdu. Bu darbede ezanlar darbecileri susturdu." dedi.

Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda düzenlenen "Tek Yürek Projesi Şehitlere Vefa ve Demokrasi Gecesi"ne katıldı.

Konuşmasında gençlere güvendiklerini, bu güvenin en somut göstergesinin 15 Temmuz'daki darbe girişimi olduğunu belirten Yılmaz, vatanına, milletine, bayrağına sahip çıkan tüm gençlere teşekkür etti.

Gençlerin, liderinden işaret alıp, arkasından yürüdüğünü ifade eden Yılmaz, "Bizleri bu coğrafyada ilelebet hür ve bağımsız yaşatacak irade budur. Hakkına, hukukuna, devletine, vatanına, bayrağına sahip çıkma iradesi... İradenin gereğine olan eylem. 15 Temmuz'da bu değerlere sahip çıkan gençlerimizi bir kez daha kutluyorum. Bizi bazen eleştiriyorlar, 'Bu gençler değerlerinden uzaklaşıyor' diye. 15 Temmuz'u gören bakanımız da söyledi ki bu gençler, bu değerlerin sahibidir, bu gençler bu değerlerin bekçisidir." diye konuştu.

- "Bu darbede millet 'Darbecilere ne hakkınız var?' diye sordu"

"15 Temmuz'da birçok kişi şehit oldu. Onlara sözümüz şudur; uğruna can verdiğiniz değerleri daha da güçlendireceğiz. Bugün dünden daha güçlüyüz. Hiç şüpheniz olmasın" ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Yarın da bugünden daha güçlü olacağız. Bu millet vatanı için şehit düşen 249 evladını ve 2 bin 193 gazisini unutmayacak. Anılarını nesilden nesile yaşatacaktır. Bu ülke çok darbe gördü. 1960 darbesini gördü, 1970 muhtırasını gördü, 1980 darbesini gördü, 'postmodern darbe' dedikleri 1997 yılındakini gördü. Fakat 15 Temmuz çok farklıydı. O zamana kadar darbelerin hepsi ezanları sustururdu. Bu darbede ezanlar darbecileri susturdu. Önceki darbelerde millete 'Ne hakkınız var?' denirdi. Bu darbede millet 'Darbecilere ne hakkınız var?' diye sordu. Millet hakkına hukukuna, tankına, topuna, uçağına sahip çıktı. Bu irade mevcut oldukça bu ülkede hiç kimse bir daha darbe yapmayı dahi aklından geçiremeyecektir."

- "Zannediyorduk ki siz bilgisayarların başında apolitik yetişiyorsunuz"

Bakan Arslan da gençlerle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu ve gençlere güvendiklerini söyledi.

Ahmet Arslan, gençlere şöyle seslendi:

"Doğrusu biz zannediyorduk ki siz bilgisayarların başında apolitik yetişiyorsunuz. Sizin dünyadan haberiniz yok, siyasetten haberiniz yok. Öyle zannediyorduk. Belki dünya da böyle zannediyordu ama 15 Temmuz'da değerlerinize sahip olduğunuzu, ecdadın izinden gittiğinizi, istikbal ve istiklal söz konusu olduğunda gözünüzü kırpmadan meydanlara çıktığınızı hatta tanklara, toplara, kurşunlara göğsünüzü siper ettiğinizi gördük. Allah sizlerden razı olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.