Bakanlık, Maketten Satışa Yeni Düzenleme İçin Düğmeye Bastı

Bakanlık, Maketten Satışa Yeni Düzenleme İçin Düğmeye Bastı
Tüketici mağduriyetinin önüne geçilmesi için maketten satışa yeni düzenlemeler geliyor.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı, maketten satış olarak da bilinen ön ödemeli konut satışına yeni düzen getiriyor. Düzenlemenin hedefi olası mağduriyetlerin önüne geçmek. Taslak halindeki düzenleme sadece teslim süresini sınırlamakla kalmıyor.

 

Konut sayısı 30’un üzerinde olan projeler için inşaat firmasına bina tamamlama sigortası yaptırma zorunluluğu da getiriliyor.

 

Eğer müşteri teslim süresinden önce konutu almaktan vazgeçerse vergi, harç ve benzeri yasal yükümlülüklerden doğan masraflar ile sözleşme bedelinin yüzde 2’sine kadar tazminat ödemek zorunda olacak.

 

İŞSİZ KALAN MÜŞTERİDEN BEDEL TALEP EDİLEMEYECEK

 

Ancak inşaat firması yükümlülüklerini yerine getirmediyse, konutu alan şahıs öldüyse ya da işsiz kaldıysa herhangi bir bedel talep edilmeyecek.

 

PROJE DEĞİŞİKLİĞİ FESİH HAKKI DOĞURACAK

 

Ayrıca projede müşterinin bilgisi dışında değişiklik yapılırsa yine tazminat hakkı doğmaksızın sözleşme feshedilebilecek. 

 

Bakanlığın yönetmelik taslağına göre reklam ve tanıtımlarında fiyat bilgisi olan projelerde net kullanım alanı da belirtilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.