Bakanlık olaylı maçla ilgili müfettiş görevlendirdi

Bakanlık olaylı maçla ilgili müfettiş görevlendirdi
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Trabzonspor-Fenerbahçe maçında hakeme saldırı olayıyla ilgili, "O holiganın stada nasıl girdiğinden daha önce bir sıkıntı olup olmadığıyla alakalı her türlü araştırma yapılacak. Biz de bu konuyla alakalı müfettiş

TBMM'de gazetecilerin 'sporda şiddet' gündemine ilişkin sorularına cevap veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ankara'da Amedsporlu yöneticilerin saldırıya uğramasına ilişkin 6 kişinin gözaltına alındığını belirterek, olayla ilgili emniyet ve adli makamlar tarafından soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

"PROTOKOL TRİBÜNÜNDE YAŞANAN OLAYI TASVİP ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"
"Hiçbir şekilde hiçbir şiddeti tasvip etmiyoruz. Hele hele bir takımın yöneticilerine olan protokol tribününde yaşanan olayı tasvip etmemiz mümkün değil" açıklamasında bulunan Bakan Kılıç, bunun siyasi anlamda kullanılmaması, siyasiler tarafından farklı yönlere çekilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Bakan Kılıç, "Kanunlar, kurallar bellidir. İçişleri Bakanlığı soruşturma açmıştı. Bizim müfettişlerimiz de İçişleri Bakanlığına bağlı müfettişlerle burada yaşanan olayla ilgili konu nasıl cereyan etmiştir, saldırıda bulunan kişilerin oraya girme hakkı var mıdır? Bunlarla ilgili araştırma yapılacaktır. Yaralananlara geçmiş olsun diyorum. Bu tür olayın yaşanmamasını temenni ediyorum. Yaşanmaması için de bununla ilgili çalışmalarımızı da İçişleri ve Adalet Bakanlığımızla beraber yaptığımızı da belirtmek isterim" dedi.

"TRABZON'UN BU KONULARLA ANILMASI BİZİ ÜZÜYOR"
Trabzonspor-Fenerbahçe arasında oynanan mücadelenin son dakikalarında bir taraftarın sahaya girerek hakemi darp etmesine ilişkin soruya da cevap veren Kılıç, "Sahaya bir holiganın atlamasının futbolda yeri yoktur. Trabzon'un bu konularla anılması bizi üzüyor. Trabzon insanı ve yapısı itibariyle misafirperver ve en önemli şehirlerinden biri ülkemizin. Spor anlamında da Trabzon'un futbol ve başka branşlarda başarılar var. Bu anlamda spor camiasına geçmiş olsun diyorum. Hakeme geçmiş olsun diyorum. O kişi asla ve asla Trabzon ve Trabzonspor'u temsil etmemektedir. Trabzon'da bu anlamda centilmence devam eden maçın içindeki bu olayı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Bu tip olayların futbolda yeri yoktur. Bu anlamda yoğun lig mücadelesi içerisindeyken üzücü bir olay yaşandı. Bununla ilgili İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile yaptığımız görüşmelerde bir soruşturma başlatılmıştır. Bununla alakalı İçişleri Bakanlığı müfettişler görevlendirmiştir. Her açıdan güvenlik, stada giriş çıkış açısından, o holiganın stada nasıl girdiğinden daha önce bir sıkıntı olup olmadığıyla alakalı her türlü araştırma yapılacak. Biz de bu konuyla alakalı olarak kendi müfettişlerimizi görevlendirdik. Sporda şiddeti bu tip olayları görmek istemiyoruz. Bu tip bir olayın tekrar yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması konusunda emniyetimizle, Adalet Bakanlığıyla yapacağımız çalışmalar var" açıklamasında bulundu.

"YARGIYA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"
Kanunlarda yazan cezaların uygulanması gerektiğinin altını çizen Bakan Kılıç, "Bu noktada yargıya da büyük görev düşmektedir. Bunun iyi uygulanmasıyla bu sorunun da önüne geçebileceğimize inanıyorum. Gerçekten iyi bir yol almış durumdayız. Ama bu olay iyi yaşananları da gölgelemektedir. Türk sporu, Türk futbolu bunu asla hak etmiyor. Trabzon bunu asla hak etmiyor. Bu konuları gidermek konusunda el ele herkese görev düşmektedir. Spor medyasına da görev düşüyor. Stada girme konusunda ceza alanlar var. Bu anlamda yasak alanlar var. Futbol müsabakalarında seyir anlamında verilen cezalar var. Yasadaki yeri olan bu cezanın en şiddetli şekilde uygulanması gerekiyor ki bu kişiler buralara girip kulüplerine de zarar veriyor. Bu kişiler kulüplerini temsil etmiyor ama onlar ettiklerini iddia ediyorlar. En büyük zararı kulübüne verdiğini görmemiz gerekiyor. Futbol Federasyonunun da çalışmaları var. Onların görev alanında olan, bizim görev alanımızda olan konular var" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.