Ünzile Girişgin

Ünzile Girişgin

Bakir Genç Olarak Kalabilmek Hüneri

Bakir Genç Olarak Kalabilmek Hüneri

Bazen genç oğullarımızdan mailler gelir. Doktor ablam bana dua et ve bana yol göster. Ben namazlarımı düzenli kıldığım halde sokağa çıktığımda dengemi kaybediyorum ve gözlerim kızlara bakmaktan alıkoyamıyorum. Her gün kendi kendime söz verdiğim halde bu huyumdan vazgeçemiyorum.

Alışkanlık dediğimiz şeyler iyi ya da kötü olsun vazgeçmekte zorlandığımız şeylerdir. Bu devirde erkek olmak da çok kolay değil. Çünkü kızlar, kadınlar çok bakımlı, çok gösterişli, çok da seksiler. Moda, kozmetik, tekstil, mücevherler hep kadınların hizmetinde. Pek çok kız için erkeklerin ağzını uçuklatmak bir marifet. Aynı anda pek çok erkek tarafından arzulanır olmak, bakılmak bir yetenek gibi algılanmakta. Öyle ki sevgilisi olmayan kız sanki çirkinmiş, eksikmiş gibi imaj verilmekte, aşağılanmaya çalışılmakta.

Bir erkeğin gözlerini koruması pek de kolay bir şey değil. Biz kadınlar bile sokakta karşılaştığımız hemcinslerimize çeşitli sebeplerle baka kalabiliyoruz. Hz. Ali efendimiz ilk bakış kazaradır isteyerek baktığın 2,3. bakış yanlıştır. Dediğine göre erkeklerin sokakta gözlerini bağlayarak gezmeleri mümkün değildir anlamı çıkar. Kendisini korumak isteyen erkeklerin ergenlikten itibaren kazanmak zorunda oldukları alışkanlık bilinçli avcılığa çıkmamalarıdır. Bakmakla da haz duyma, baktıktan sonra mastürbasyona yönelme gibi yolları tercih etmemeleridir.

Bazı tedbirler alabilirler.

*”Gözlerimi Haramlardan Nasıl Koruyabilirim?” İsimli kitabı okuyabilirler. Nihayetinde yazarı erkektir ve hemcinslerine yol göstermektedir.

*Kalabalık ortamlardan uzak durmak.

*Kız erkek ilişkilerinde rahat olan, yozlaşmış konuşmalar yapan, dilini argoya alıştırmış olan arkadaşlardan uzak kalmak. “Kuzenlerim daima cinsel içerikli konuşuyor ve cinsel içerikli sitelere giriyorum, kendimi yalnız hissediyorum.” diyen gençlerimiz yalnızlıklarını akraba da olsa yanlış kişilerle gidermemelidir.

*Açlık arzuları öldüren silahtır. Sık sık oruç tutulabilir.

*Spor erkeklerin beden enerjisini faydalı bir şekilde kullanmalarına, beden sağlıklarına katkıda bulunan bir eylemdir. Yüzme, basket, tenis gibi spor dallarında yeteneklerini geliştirebilirler.

*Vakıf, dernek, siyasi oluşumlar içerisinde rol alabilirler. Hem okuyup hem çalışabilirler.

Özet olarak nefs terbiyesi ciddi bir mücadeledir. Hiç acımamak gerekir. Her şeyin bir tedavisi var. Hazdan vazgeçebilmenin tedavisi iradedir. Prensipli yaşama kararlılığıdır. Dini ilimlerden çok daha fazlasına ihtiyaç vardır. Onu da ecdadımız başarmıştır. Yeni kuşak oğullarımızda pekala başarabilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ünzile Girişgin Arşivi
SON YAZILAR