'Bale Pabuçları' Yeni Sezona Hazır

'Bale Pabuçları' Yeni Sezona Hazır
İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin Bale Bölümü, yeni sanat sezonunda "Korsan", "Fındıkkıran", "Uyuyan Güzel" ve "Ateş Kuşu-Bahar Ayini" gibi iddialı eserlerle seyirciyi selamlayacak

İSTANBUL-Sibel Kurtoğlu (AA) - İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin (İDOB) Başkoreograflığı'na geçen yıl getirilen tecrübeli dansçı Ayşem Sunal'ın önderliğindeki bale topluluğu, sezon boyunca ilgi çekici eserlerle sahnede olacak. Kadıköy'deki Süreyya Operasında 5 Ekim'de "Korsan" balesinin sunumuyla seyirciyle buluşacak dansçılar, Paşalimanı'ndaki İDOB binasında provalarını sürdürüyor.

Sezonun ilk eseri, geçen yıl prömiyer yapan "Korsan" olacak. İngiliz Şair Lord Byron'un aynı adlı şiirinden esinlenilerek Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges ve Joseph Mazilier'in metnini yazdığı eser, yaşayan bale efsanelerinden Kanadalı sanatçı Anna-Marie Holmes'in koreografisiyle sahneye konulacak. Eser, 5 Ekim'de sahnelenmeye başlanacak.

Teknik açıdan çok güçlü, artistik bakımdan Hollywood filmlerini aratmayan Korsan'ın ardından sahne, yeni yılla birlikte Çaykovski'nin "Fındıkkıran" balesine bırakılacak. Eser, 3 Kasım'dan itibaren Uğur Seyrek'in koreografisiyle sahnelenecek.

İDOB, yeni sezonda, Çaykovski'nin bale tarihine geçen eseri "Uyuyan Güzel"i İstanbullu seyirciyle buluşturacak. Başkoreograf Ayşem Sunal'ın sahneye koyacağı eserin prömiyeri, şubat ayında yapılacak.

Bale severler bahar aylarında ise 20. yüzyılın önemli bestecilerinden Stravinsky'nin "Ateş Kuşu" ve "Bahar Ayini" eserlerini izleme imkanına kavuşacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.