Balık avı yasağı bitiyor

Balık avı yasağı bitiyor
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, üç aydır devam eden balık av yasağı 15 Haziran’da bitiyor

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ilgili sirküler kapsamında her yıl 15 Mart-15 Haziran tarihleri arasında uygulanan su ürünleri av yasağı yarın sona eriyor. Üç ay devam eden balık av yasağı nedeniyle balıkçılar ve bölgedeki balıkçılar avlanma faaliyetlerine ara vermiş, tekneler kıyıda parka çekilmişti. Av yasağının son bulmasıyla balıkçılar tekrar göl sularına açılarak avlanma yapabilecek. Yeni av sezonunun başlayacak olması sebebiyle avcılar yeni dönem hazırlıklarını da yoğunlaştırdı. Birçok balıkçı, evinin önüne parka çektiği teknesine içerisindeki av malzemeleriyle birlikte bakım yaparak göl sahiline tekrar indirmeye başladı. Gölde av yasağının sona ermesiyle birlikte balıkçılar av faaliyetlerini icra ederken balık boy limitlerine de uymak zorunda olacaklar. Serbest dönemde 26 santimden küçük levrek ve 40 santimden küçük sazan balığı avlanamayacak.
Öte yandan, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da yaptığı açıklamada, yeni avlanma sezonunun balıkçılar ise hayırlı olması dileğinde bulunurken, “İnşallah yeni av sezonu gölden geçimini sağlayan balıkçılarımıza bereketli bol kazançlar getirir diye umut ediyorum”dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.