Balıkçıl kuşunu koliye hapsederek ölüme terk etmişler

Balıkçıl kuşunu koliye hapsederek ölüme terk etmişler
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde dere yatağında temizlik yapan işçilerinin bantlı bir koli içerisinde ölmek üzereyken bulduğu gri balıkçıl kuşu, rehabilitasyon merkezinde tedaviye alındı

ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde bir koli içine konularak dere yatağına atılan gri balıkçıl kuşu, ölmek üzereyken tesadüf eseri bulundu.

Süleymanlar Mahallesi'ndeki dere yatağında temizlik çalışması yapan Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri ekibinde görevli işçiler, içinden ses gelen ve bantla kapatılmış koliyi açtıklarında yaralı bir gri balıkçıl kuşuyla karşılaştı.

Ölmek üzere olduğu anlaşılan yaralı kuş, işçilerce Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine getirilerek tedaviye alındı.

Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Atilla Bulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gri balıkçılın Zonguldak bölgesinde sık görülen bir kuş türü olduğunu söyledi.

Hayvanı, hava girmeyecek şekilde bantlanan bir koliye kimin koyduğunu anlamadıklarını aktaran Bulak, "Ölmek üzereyken arkadaşlarımız bulmuşlar, bize getirdiler. Uçamıyor ve vücudunun çeşitli yerlerinde neden kaynaklandığını bilemediğimiz yaralar mevcut. Vakit kaybetmeden antibiyotik ve vitamin tedavisine başladık." diye konuştu.

Bulak, kuşun bir haftalık tedavi programının ardından sağlığına kavuşmasını beklediklerini dile getirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.