Balıkesir'de "25. Uluslararası Engelliler Şenliği"

Balıkesir'de "25. Uluslararası Engelliler Şenliği"
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından...

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen "25. Uluslararası Engelliler Şenliği" başladı.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, açılış töreninde yaptığı konuşmada, şenlikte ülkenin dört bir yanından gelen yaklaşık 600 engelli ve aileleriyle buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Her yıl Ayvalık'ta kucak açtıkları engelli konukların buradan çok güçlü bağlarla ayrıldığını belirten Gençer, "Şenliğe katılanlar, gelecek sene düzenleyeceğimiz etkinlik için takvim yapraklarını hızlı hızlı kopararak, adeta gün sayıyor. Ayvalık Belediyesi olarak ilçede gelenekselleşen şenliklere her zaman destek vereceğiz. Ben, 25 yıldan bu yana şenliklerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Kondeferasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de engellilerin, iş sektörünün çeşitli dallarının yanı sıra belediye başkanı, kaymakam, vali, genel müdürlük makamlarında da olması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından engelli gençler, halk oyunu gösterileri sergiledi.

Şenliğin açılış seremonisi, geleneksel engelli korteji ile sona erdi.

Çeşitli panel ve sportif faaliyetlerle 22 Eylül'e kadar sürecek şenlik, cuma günü geleneksel kamp ateşinin yakılması ve kamp ateşinin etrafında şarkı ve türküler seslendirilmesiyle sona erecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.