Balıkesir'de "Gençlik Meclis'te" çalıştayı başladı

Balıkesir'de "Gençlik Meclis'te" çalıştayı başladı
Yürütücülüğünü Balıkesir Valiliğinin üstlendiği eğitim programı kapsamında Ayvalık'ta düzenlenen çalıştaya, Türkiye'nin yanı sıra Avrupa'nın 18 ülkesinden 63 genç, kamu ve özel sektör yöneticileri ile STK temsilcileri katılıyor- Vali Yaman: - "Bu proje, a

BALIKESİR (AA) - Balıkesir Valiliğince düzenlenen "Gençlik Meclis'te" çalıştayı, Ayvalık çesinde başladı.

AB Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezince başarılı bulunarak hibe desteğine hak kazanan ve Balıkesir Valiliğinin yürütücülüğünü yaptığı eğitim programı kapsamında, Türkiye ile Avrupa'nın 18 ülkesinden 63 genç, Ayvalık'ta bir otelde kamu ve özel sektör yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi.

Çalıştayın açılışında konuşan Vali Mustafa Yaman, Türkiye'nin AB uyum sürecinde çok büyük adımlar attığını söyledi.

Bu süreçte, gençlerin donanımlı bireyler olarak ihtiyaç duydukları her alanda yer almalarını sağlayabilme görevinin yöneticilere düştüğünü belirten Yaman, şöyle konuştu:

"Gençlerin sürekli olarak geleceğin teminatı görülmesinin yanı sıra bugünün önemli bir parçası olarak da toplumda yer almaları gerektiğine inanıyoruz. Gençlerin her alanda olduğu gibi cesaretlendirilmesi gibi aktif siyasete de katılmalarını sağlamalıyız. Özellikle TBMM'nin ve AB Parlamentosunun yaş ortalamasının 50 ve üzeri olması, bu projenin gençlerin siyasete aktif katılmaları adına da önemli olduğunun bir göstergesidir. Türkiye ile Avrupa'nın 18 ülkesinden gelen gençlerin katılımıyla gerçekleşen bu proje, K3 alanında gençlere yönelik olarak yapılan en büyük projedir. Bu proje, aynı zamanda Avrupa'da gençlere yönelik en büyük proje olmaya da adaydır. Bu sebeple proje sonunda sunulacak bildirilerin ülkemizin siyasal gelişimine de önemli katkılar sağlayacağına inancım sonsuzdur."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı temsilcisi Handan Arslan ise katılımcılara ve organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

Katılımcılar adına konuşan Beata Rajeckaite de uluslararası çevreye, dolayısıyla kültürel iletişim ve alışverişlerle değişime katkısı olan gençlere büyük önem verdiklerini anlattı.

Ayvalık'ta 20 Mayıs'a kadar sürecek ve açık alan teknolojisi metodu kullanılacak programda, gençler ile karar alıcıların gerçekleştireceği toplantılarda meclislerdeki genç vekil sayısını artıracak politikalara destek verilmesi konusu ele alınacak. Projenin, gençlerin ulusal ve yerel meclislerde temsili ve siyasal süreçlere katılım imkanlarının artırılması, demokratik yaşamda aktif olmaları, demokratik hayata katılımlarını engelleyen olumsuz koşulların azaltılması, siyasi karar alma süreçlerine yakınlaştıracak stratejiler geliştirilmesi gibi amaçları bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.