Balıkesir'de Hıdırellez kutlamaları

Balıkesir'de Hıdırellez kutlamaları
BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Hıdırellez kutlamaları kapsamında Karınca Deresi kıyısında toplanan vatandaşlar, dileklerini yazdıkları...

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde Hıdırellez kutlamaları kapsamında Karınca Deresi kıyısında toplanan vatandaşlar, dileklerini yazdıkları kağıtları ve topladıkları çakıl taşlarını suya bıraktı.

Akşam saatlerinde bir araya gelen vatandaşlar, Karınca Deresi kenarına tuttukları dileklerin şekillerini taş ve odun parçaları ile çizdi.

Dileklerini yazdıkları kağıtları ve topladıkları çakıl taşlarını dereye bırakan vatandaşların taş, odun ve bez parçalarıyla beşik, bebek, gelinlik, ev ve araba şekli çizmeleri dikkati çekti.

Dere kenarına dilek tutmak için gelen Cansu Algüt, Hıdırellez kutlamalarının geleneksel hale geldiğini ifade ederek, "Arkadaşlarımla buraya dilek tutmaya geldik. Tuttuğumuz dilekler kabul olur inşallah." dedi.

Gülsüm Elçırpan da Hıdırellezin bereket ayı olduğunu ve 52 yıldır Karınca Deresi'ne gelerek çeşitli dileklerde bulunduğunu anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.