Balıkesir'de Hıdırellez Kutlamaları

Balıkesir'de Hıdırellez Kutlamaları
Edremit ile Ayvalık ilçesinin bazı mahallelerinde kutlamalar yapıldı

BALIKESİR (AA) - Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez, Balıkesir'in Edremit ve Ayvalık ilçelerinde geleneksel inanışlara göre kutlandı.

Edremit'in, Kazdağları eteklerindeki Zeytinli Mahallesi'nde dün tuttukları dilekleri kağıtlara çizip çömleklerin içine atan Yörükler, üstüne örttükleri kırmızı bezi bu sabah günün ilk ışıklarında maniler söyleyerek açtı.

İlçede bazı vatandaşlar evlenmek, ev, araba ya da çocuk sahibi olmak gibi dileklerini çizdikleri kağıtları ve paraları gül ağacına astı, kimileri ise gün boyu sürecek piknik için hazırlık yaptı. Bazıları ise yine bir Hıdırellez geleneği olarak gece ateş yakıp üstünden atladı.

Ayvalık'ta da merkez mahalleler başta olmak üzere Yenimahalle, 150 Evler, Aliçetinkaya, Altınova ve Küçükköy'de etkinlikler yapıldı.

Üstünden atlanması için yakılan eski lastiklerin tehlike oluşturduğu yerlerde polis ve itfaiye ekipleri müdahale etti.

Altınova Mahallesi'nde ateşin üstünden atlarken bacağı odunlara takılan ve alevlerin içine düşerek yaralanan 13 yaşındaki bir çocuk, sağlık ekiplerince Ayvalık Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vücudunda yanıklar oluşan çocuk, ilk müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.