Balıkesir'de Teferiç Şenliği

Balıkesir'de Teferiç Şenliği
Ayvalık ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen ve Balkan Türklerinin Hıdırellez'i olarak kabul edilen Teferiç Şenliğine Balkanlardan gelen turistler yoğun ilgi gösterdi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, bu yıl ikincisi düzenlenen ve Balkan Türklerinin Hıdırellez'i olarak kabul edilen Teferiç Şenliğine ilgi yoğun oldu.

Ayvalık Belediyesince organize edilen şenlik, Cumhuriyet Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelle başladı. Panelin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, kültür merkezinden Küçükköy merkezine kadar Boşnak Tapana Orkestrası eşliğinde yürüdü.

Bu sırada Balkan ülkelerinden Ayvalık'a tatile gelen yabancı turistler de yürüyüşe katıldı. Turistlerin ilgisini çeken şenlikte yöresel yemek stantları kuruldu. Şenliğe katılan Bosna Hersek kökenli vatandaşlarla yabancı konuklar, Balkan müzikleri eşliğinde eğlendi. Şenlikte, halk oyunları ekipleri gösteri sunarken Balkan ülkelerinin geleneksel kıyafetlerinin sergilendiği defile vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Şenlikte konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Küçükköy Mahallesi'nde bu yıl ikincisini düzenlendikleri Teferiç Şenliğiyle Anadolu mozaiğinin tüm kültürel değerlerini kucaklamayı amaçladıklarını söyledi.

Gençer, Türkiye'de birçok kültürün bir arada bulunduğunu ve bunların hep beraber hoşgörü içinde yaşadığını belirterek "Hiçbir millet kendi kültürünü unutmamalı. Kendi kültürümüzü, bu zenginliklerimizi yaşadığımız takdirde bu Cumhuriyet'e daha fazla sahip çıkarız. Çünkü bu Cumhuriyet, Osmanlı topraklarından dağılmış Türkleri ve Müslümanları bu coğrafyada toplamıştır." dedi.

Şenliğe, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı, Gömeç Belediye Başkanı Kazım Arslan, Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu (TBHKDF) Başkanı Eşref Temiz ile belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.