Balkan rüzgarı : 3-2

Balkan rüzgarı : 3-2
Atiker Konyaspor, TSYD Ankara 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Turnuvası’na 3-2’lik galibiyetle başladı. Maçta Milosevc-Bajic uyumu dikkat çekerken, bu ikili 2 gole imza attılar. Yeşil-beyazlılar, turnuvada yarın final oynayacak

Atiker Konyaspor TSYD Ankara Şubesi’nin düzenlediği 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Turnuvası’na galibiyetle başladı. Yeşil-beyazlılar turnuvanın ilk karşılaşmasında Karabükspor ile oynadı. Temsilcimiz, oyuna kalede Kaya, geri dörtlüde Skubic, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, orta sahada Amir, Ali Çamdalı, Ömer Ali, Milosevic, ileri ikilide de Rangelov ve Bajic 11’i ile başladı. Oyunun ilk dakikalarından itibaren oturmuş kadrosuyla rakibine üstünlüğünü kabul ettiren yeşil-beyazlılar, 14. dakikada Milosevic-Bajic organizasyonuyla öne geçti.

Golden sonra da ayağa toplarla etkili olan Atiker Konyaspor, rakip kalede pozisyonlar kovaladı. Karabükspor’u kendi kalesinden uzak tutan Atiker Konyaspor 34. dakikada yine aynı ikilinin pas organizasyonu ve Bajic’in güzel vuruşuyla farkı 2’ye çıkardı. Oldukça iştahlı bir görüntü veren yeşil-beyazlılar, pozisyon olmayan bir noktada yapılan faulün ardından Latovlevici’nin serbest vuruşuyla kalesinde golü gördü. İlk yarı 2-1 temsilcimizin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarıyla beraber oyunu kendi sahasında kabul eden Atiker Konyaspor, kaptığı toplarla kontratak peşinde koştu. Zaman zaman kontrataklarla etkili olmaya çalışan Atiker Konyaspor’da geçen seneye oranla pas trafiği daha hızlanmış olarak göze çarptı. Teknik direktör Aykut Kocaman, 64. dakikada 5 oyuncu birden değiştirirken, 75. dakikada Halil İbrahim ile farkı bir kez daha 2’ye çıkardı. Değişikliklerden sonra zaman zaman defansta hata yapan yeşil-beyazlılar, kaptırdıkları bir topun ardından 77. dakikada Traore’nin ayağından 2. golü kalesinde gördü. Kalan dakikalar başka gol getirmezken, karşılaşma 3-2 sona erdi.

Yeşil-beyazlılar bu galibiyetle turnuvanın finaline yükselirken, final yarın 20.00’da oynanacak. Geçen sezon oldukça başarılı maçlar çıkaran Bajic, bu sene performansıyla dikkat çekecek futbol oynayacağını ortaya koyarken, yeni transfer Milosevic de takıma adaptasyon sorununu atlatmış, sorumluluk alan bir görüntü verdi. Bir başka yeni transfer Hora da gol bölgelerinde doğru yerde pozisyon alırken, golü koklayan görüntüsüyle önemli katkı yapacağını gösterdi. 

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.