Balkanlar'da sel

Balkanlar'da sel
Sırbistan, Karadağ ve Kosova'da etkili olan sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı

BELGRAD (AA) - Balkanlar'da hafta sonundan itibaren etkili olan sağanak nedeniyle Sırbistan, Karadağ ve Kosova'da çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, bazı bölgelerde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı.

Sırbistan'ın güneyindeki Novi Pazar'da etkili olan sağanak nedeniyle bölgede olağanüstü hal ilan edilirken, yüzlerce ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Olağanüstü hal nedeniyle oluşturulan Kriz Masasından yapılan açıklamaya göre, Novi Pazar'daki Josanica ve Raska nehirleri sağanak nedeniyle taştı. Vatandaşlara yardım etmek üzere bölgeye askeri birlikler sevk edilecek.

Novi Pazar Belediye Başkanı Meho Mahmutovic de selden etkilenen ev ve iş yerlerinin boşaltıldığını kaydederek, yağışların önümüzdeki günlerde de etkili olmaya devam edeceğini, bu nedenle önlemler aldıklarını duyurdu.

Sırbistan'ın batısında Cacak ve civarında da sel nedeniyle olağanüstü hal ilan edilirken, bölgede 500 evin sular altında kaldığı bildirildi.

Kosova'da da etkili olan sağanak nedeniyle ülkenin batısındaki İpek şehrinde olağanüstü hal ilan edildi.

İpek Belediye Başkanı Gazmend Muhaceri, şehirdeki okulların tatil edildiğini ve kriz masası kurulduğunu söyledi.

Karadağ'da da dün etkili olmaya başlayan sağanak nedeniyle beş şehirde uzun süreli elektrik kesintileri yaşandı.

Karadağ Elektrik Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Zabjlak, Savnik, Bjelo Polje, Pljevalja ve Kolasin'e bir süre elektrik verilemediği, etkili olan sağanak nedeniyle elektrik tellerinde hasar oluştuğu ifade edildi.

Meteoroloji uzmanları, Sırbistan, Karadağ ve Kosova'da hafta sonu etkili olmaya başlayan sağanağın gelecek günlerde de etkisini devam ettireceğini bildirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.