Balkon tarlası

Balkon tarlası
Yaz ayları sona erse de kışlık hazırlıkları tüm yoğunluğuyla devam ediyor. Geleneksel hale gelen kışlık hazırlıkları için kurutmalık sebzeler evlerde iplere dizilip balkon ve terasları süslüyor.

Konya’da hemen her evin kapısının önü ya da balkonunda biber, kabak ve patlıcanlar iplere dizilip kurutulmak üzere asıldı. Yaklaşık 10 gün süreyle güneş ve rüzgarın yardımıyla kuruyan sebzeler hazır hale geldikten sonra bez torbalar içerisinde kış için muhafaza ediliyor.

Pazarlardan kilolarca satın alınan biber ve patlıcanlar oyulup, iplere dizilerek teras ya da balkonlarda doğal ortamda kurutulmaya bırakılıyor.

BALKONLAR RENKLENDİ

Doğal ve sağlıklı olduğu için kurutmalıklara fazlasıyla yoğunluk gösteren kadınlar şu günlerde balkonlarını adeta kurutmalık tarlasına çevirmiş durumda. Özenle hazırlanıp iplere asılarak kurumaya bıraktıkları sebzeleri kışın hormonlu sebzeler yerine tencerelerinde doğal sebzeleri kaynatma olanağı bulduklarını için tercih ettiklerini belirten kadınlar, eskiden bu tür hazırlıklar hemen her evde yapılırken günümüzde azalsa da halen kış hazırlıkları yapılmaya devam edildiğini belirtti.  Kış hazırlığı yapmaya vakit bulamayan hanımlar için ise kurutulmuş sebzelerin fiyatları ise şu şekilde; patlıcan 15 lira, dolmalık biber 10 lira, domates 10 lira, kabak 10 lira. (Dilhan Türker)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.