Baltık Denizi'nde tehlikeli yakınlaşma

Baltık Denizi'nde tehlikeli yakınlaşma
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü Konaşenkov, Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin Rus askeri üssüne operasyonel yakınlık mesafesinde seyrettiğini ileri sürdü

MOSKOVA (AA) - Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Baltık Denizi'nde seyreden Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin Rus askeri üssüne operasyonel yakınlık mesafesinde olduğunu iddia etti.

Konaşenkov, Rus savaş uçakları ve helikopterinin, Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinde uçuş yapmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Amerikan destroyerinin Baltık Denizi'ndeki Rus askeri üssüne operasyonel yakınlık mesafesinde seyrettiğini belirterek, bu durumun olağan tehlike olarak değerlendirildiğini bildirdi.

Batı basını daha önce yayınladığı haberlerde, Rus savaş uçakları ve helikopterinin, Baltık Denizi'nde uluslararası sularda seyreden Amerikan "USS Donald Cook" destroyerinin üzerinde tehlikeli şekilde defalarca alçak uçuş yaptığını bildirmiş, uçuşların saldırı simülasyonunu andırdığını kaydetmişti.

Amerika gemisinin, pilotlar ile Rusça ve İngilizce irtibat kurma çabalarına ise Rusların cevap vermediği belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.