Balya balya sahte parayla yakalandılar

Balya balya sahte parayla yakalandılar
İstanbul'daki uluslararası havalimanlarından birinde düzenlenen operasyonda, Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan kalkan uçaktaki 2 yolcu yakalandı.

İstanbul'daki uluslararası havalimanlarından yapılan operasyonda, Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan kalkan uçaktaki 2 yolcu gözaltına alındı. Sahte oldukları anlaşılan 580 bin Amerikan dolarına el konulurken, Arap kökenli şüpheliler tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre operasyon İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ortak yapıldı.

Asya merkezli bir havayolu şirketine ait tarifeli uçakla Lübnan'ın başkenti Beyrut'tan İstanbul'a hareket eden Ortadoğu kökenli 2 şahıs, bir gün öncesi Perşembe günü Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptı. Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'dan kalktığı uçakta yolculardan Lübnan uyruklu Omar Z. (28) ve Jouheır I. (22) adlı şahıslar, saat 14.00'te uçaktan inerek Dış Hatlar Geliş Terminaline yöneldi.

iha-20231124aw083500-7.jpg

580 BİN SAHTE DOLAR ELE GEÇİRİLDİ

Beyrut-İstanbul uçuşunu gerçekleştirilen uçaktan indikten sonra tedirgin hareketlerle terminaldeki bagaj bandına geçen 28 ve 22 yaşlarındaki şüpheli şahıslar, kendilerini geriden takip eden polisler tarafından göz hapsine alındı. Arap şahısların her hareketi Kaçakçılık ve Mali Şube polisleri tarafından adım adım gözlendi. Edilen takibin devamında söz konusu "yolcular" kaçakçılık işlerinin önlenmesi çerçevesinde risk analiz odasına götürülmek üzere gözaltına alındı.

Gerçekleştirilen soruşturma çerçevesinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gerçekleştirilen nefes kesen operasyonla yakalanan Ortadoğu kökenli 2 şüpheli, risk analiz merkezinde üst araması yapıldı. Şahısların üzerlerinde ve bagajlarında yapılan aramalarda, vücutlarına sarılı halde 580 bin Amerikan doları tutarında balya balya sahte döviz, bavullarında para sayma makinesi ve bir miktar uyuşturucu madde yakalandı.

TÜRKİYE'DEKİ BAĞLANTILARI SORUŞTURMA KAPSAMINDA ARAŞTIRILIYOR

Gerçek olmadığı anlaşılan para banknotlarına imha edilmek üzere el konulurken, Beyrut doğumlu 2 şahıs ise sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesindeki yerleşkesine alındılar. Şahıslar hakkında TCK 197 "Parada Sahtecilik" ve TCK 188 "Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçlarından işlem yapıldı.

İstanbul Polisi, iki kişilik Arap şebekenin Türkiye'deki bağlantılarını gözlem altına alırken, emniyet unsurlarının titiz çalışması nedeniyle yakalanan Omar Z. ve Jouheır I., sorguları tamamlandıktan sonra 17 Kasım'da Kartal'daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiler. Her iki zanlı, savcılıktaki sorgularının arkasından çıkarıldıkları mahkemece ceza evine gönderildiler.

ÇOK BÜYÜK MİKTARDA SAHTE PARA ELE GEÇİRİLDİ

Cezaevine konulan yabancı kalpazanlara yönelik soruşturma sürerken, 2 kişilik Arap şebekenin Türkiye'deki bağlantılarıyla operasyonun derinleşebileceği ifade edildi.

Şuna değinmek gerekirse ele geçirilen sahte paraların, bugüne kadar Türkiye'deki havalimanlarında düzenlenen bir operasyonda yakalanmış en büyük miktar olduğu anlaşıldı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.