Bangladeş'te Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idamı

Bangladeş'te Cemaat-i İslami lideri Nizami'nin idamı
Nizami'nin idam edilmesi, Ankara'da protesto edildi

ANKARA (AA) - Bangladeş'te hükümet tarafından kurulan savaş suçları mahkemesinde yargılanan muhalefetteki Cemaat-i İslami partisinin lideri Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesi, Ankara'daki Bangladeş Büyükelçiliği önünde protesto edildi.
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ankara Şubesi, İHH Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği ile Cansuyu Derneği Ankara Temsilciliğine mensup bir grup, Cemaat-i İslami Partisi lideri Nisami'nin idamını protesto etti.
Grup adına açıklama yapan AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman, Nizami'ye verilen idam kararının hukuk dışı olduğunu belirterek Bangladeş halkı ve Cemaat-i İslami mensuplarına yönelik baskı, yıldırma ve sindirme politikalarının Bangladeş'e barış getirmeyeceğini söyledi.
Karaman, Cemaat-i İslami üyelerinin hiçbir şiddet olayına başvurmadan barış ve adaletten yana bir duruş sergilediğini vurgulayarak şunları kaydetti:
"Hukuk, halkın meşru taleplerine ya da tercihlerine karşı en acımasız bir şekilde yaptırımlar uygulanarak işletilemez. Zulüm ilelebet devam edemez. Dünyanın vicdanında yer bulmayan, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, darbeci ya da baskıcı rejimlerin gölgesinde kalınarak alınan idam kararları ile Bangladeş'te barış ve huzur ortamının tesis edilemeyeceği açıktır. İnsan varlığına değer vermek inancımızın gereğidir ve kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi aklıselimle hareket etmeye çağırıyoruz."
Protestoya katılanlar, "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve "Zalimler için yaşasın cehennem" sloganları attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.