Bankacılık Sektörünün Altı Aylık Karı 19 Milyar Lira

Bankacılık Sektörünün Altı Aylık Karı 19 Milyar Lira
Türk bankacılık sektörünün dönem net karı, yılın ilk yarısında 19 milyar 33 milyon lira olarak gerçekleşti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bankacılık sektörünün bu yılın haziran ayına ilişkin konsolide olmayan ana göstergelerini açıkladı.

Buna göre, haziranda Türk bankacılık sektörünün aktif büyüklüğü 2 trilyon 477 milyar 259 milyon liraya yükseldi. Sektörün aktif toplamı, geçen yılın sonuna göre 119 milyar 827 milyon lira artış gösterdi.

Haziranda en büyük aktif kalemi olan krediler, 1 trilyon 570 milyar 423 milyon lira, menkul değerler 329 milyar 679 milyon lira olarak hesaplandı. Geçen yılın sonuna göre, sektörün aktif büyüklüğü yüzde 5,1, krediler yüzde 5,8 ve menkul değerler yüzde 0,5 arttı.

Bankaların kaynakları içinde en büyük fon kaynağı durumunda olan mevduat, geçen yılın sonuna göre yüzde 5,3 artışla 1 trilyon 311 milyar 707 milyon liraya yükseldi.

Haziranda sektörün dönem net karı 19 milyar 33 milyon lira olarak hesaplanırken, sermaye yeterliliği standart oranı ise yüzde 15,9 seviyesinde gerçekleşti.


 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.