"Barış ve kardeşlik için sevgimizi işledik ilmek ilmek"

"Barış ve kardeşlik için sevgimizi işledik ilmek ilmek"
İSTANBUL (AA) - ASİTANE Vakfı ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle sığınmacı durumuna düşen çocuklar...

İSTANBUL (AA) - ASİTANE Vakfı ile İstanbul Beyoğlu Belediyesi işbirliğinde, Suriye’de yaşanan iç savaş nedeniyle sığınmacı durumuna düşen çocuklar için başlatılan "Barış ve kardeşlik için sevgimizi dokuduk ilmek ilmek" projesinin tanıtımı yapıldı.

Beyoğlu Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Gazeteci-Yazar Ayşe Böhürler, ASİTANE Kültür Sanat Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Hasibe Turan ile vakıf üyeleri katıldı.

Proje kapsamında yapılan en küçük bir yardımın bile çok değerli olduğuna değinen Başkan Demircan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin içinde dışında bize yardım kampanyası ile ilgili bir davet gelirse, bu artık asli işimizdir. Devletimiz, bütün belediyeler, valilik, büyük çalışmalar yaptı. 10 milyar dolardan bahsediliyor. Bütün bu büyük yardımların arasında bir küçük berenin nasıl bir etkisi olacağının cevabını yapılan çalışmalar çok iyi gösteriyor. O bereyi, atkıyı örmek çok zor değil. Maddi karışılığı da yok ama o emeği ona vermek, o eforu göstermiş olmak ve muhatapları açısından düşünün. Oradaki insanlar bizi düşünmüş, bizim için gayret göstermişler. Bu duyguyu onlara ulaştırabilmek de çok önemli. Belki fabrikasyon bir atkı ya da bereyi oraya götürmek o duyguyu onlara vermez."

Demircan, el emeğiyle yapılan her şeyin farklı bir öneme sahip olduğunu belirterek, " 'El yapımı, el emeği verilen her şeyin duygusu fazladır. O emek, o ürün üzerinden öyle bir yayılıyor ki siz onu hissediyorsunuz. Herkesin bir şey yapabileceği duygusunu geliştiren büyük bir proje bu. Bizim topraklarımız yardımlaşma duygusunun ön planda olduğu topraklar. Müslümanlığın da özelliği bu." diye konuştu.

Projeye destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun ördüğü bereler de program çerçevesinde sığınmacı çocuklara armağan edilecek.

Ahmet Misbah Demircan programda, sığınmacı çocuklar için örülen bere için ilmek attı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.