Bariyerler Trafik Kazalarında Kayıpları Azaltıyor

Bariyerler Trafik Kazalarında Kayıpları Azaltıyor
Büyükşehir Belediyesince başkent yollarına yerleştirilen bariyerlerle, araçların refüjü aşarak karşı şeride geçmesi ve takla atması engellenirken, can kaybı, yaralanma ve maddi hasarlı kazalarda azalma sağlandı

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince başkent yollarına yerleştirilen bariyerlerle, araçların refüjü aşarak karşı şeride geçmesi ve takla atması engellenirken, can kaybı, yaralanma ve maddi hasarlı kazalarda azalma sağlandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye ekipleri, trafik kazalarında yaşanan can ve mal kaybını en aza indirme hedefiyle, New Jersey tipi "Ankara Bariyerleri"ni kentin dört bir yanındaki bulvar ve caddelere yerleştirmeye devam ediyor.

Kente son üç yılda 560 kilometre uzunluğunda 187 bin bariyer konulurken, son 10 yılda yollara yerleştiren beton bariyerlerin uzunluğu, 850 kilometreyi buldu.

Büyükşehir Belediyesinin bariyer çalışması sayesinde can kaybı, yaralanmalar ile maddi hasarlı kazalarda düşüş sağlandı.

- "Bariyerler, ölüm oranını yüzde 70 oranında azaltıyor"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Daire Başkanı Vedat Üçpınar, konuya ilişkin açıklamasında, trafik kazalarının yaklaşık yüzde 20'sinin, araçların yoldan çıkıp karşı şeride geçmesiyle oluştuğunu belirtti.

Bariyerlerin, kazalarda ölüm oranını yüzde 70'e varan oranlarda azalttığı bilgisini veren Üçpınar, "Ayrıca maddi hasarlı kazalarda da büyük oranda düşüş var. Sadece Eskişehir yolunda meydana gelen kaza sayısında, ortalama yüzde 8 oranında bir azalma sağlandı." ifadelerini kullandı.

New Jersey tipi bariyerlerin Türkiye'de ilk defa Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilip uygulanmaya başlandığını ve hızla yayıldığını belirten Üçpınar, "Ankara Bariyeri" ismiyle de patentinin alındığını söyledi.

Analiz ve testlerin ardından monte edilen bariyerlerin, başkent yollarında hem güvenliğin hem de estetiğin göstergesi olduğunu ifade eden Üçpınar, şunları kaydetti:

"Hayat kurtaran bu bariyerler sayesinde, araçların refüjü aşarak karşı şeride geçmesi ve takla atması engelleniyor. Sürücülerin güvenliği açısından son derece önemli olan bu bariyerlere çarpan araç, özel şekli sayesinde bariyerin yüzeyinde kalır, yön değiştirmez ve özel içeriği sayesinde çarpma etkisini azaltarak, aracı yavaşlatır. Dolayısıyla hasar en aza iner."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.