Barroso'dan Putin'e Telefon

Barroso'dan Putin'e Telefon
AB Komisyonu Başkanı Barroso’nun, Rusya Devlet Başkanı Putin’i arayarak Ukrayna’daki son gelişmelerden duyduğu "derin endişeyi" dile getirdiği belirtildi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i telefonla arayarak Ukrayna’daki son gelişmeler ve ülkedeki durumdan duyduğu "derin endişeyi" dile getirdiği belirtildi.

AB Komisyonu’ndan yapılan yazılı açıklamada, iki lider arasındaki görüşmenin çok açık sözlü geçtiği kaydedilerek, Ukrayna’daki gelişmelerin AB’nin Ortaklık Anlaşması ile Derin ve Kapsamlı Serbest Ticaret Anlaşması’nın (DCFTA) uygulanması ve Rusya ile Ukrayna arasındaki enerji ilişkileri gibi konulara diplomatik ve pragmatik çözüm bulunması yönündeki çabalarına tamamen ters düştüğü vurgulandı.

Barroso'nun görüşmede "Rus askeri birimlerinin Ukrayna’ya geçmelerini ve bu ülkenin topraklarında gerçekleştirdikleri operasyonları kararlı bir şekilde kınadığı" kaydedildi.

Barroso’nun Putin’e mevcut yoldan dönmesini ısrarla tavsiye ettiği belirtilirken, AB’nin Ukrayna’nın ve bölgenin daha fazla istikrarsızlaştırılmasının ağır maliyetleri olacağını açıkça dile getirdiği hatırlatıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.