Bartın'da Mahsur Kalan 82 Kişi Kurtarıldı

Bartın'da Mahsur Kalan 82 Kişi Kurtarıldı
Bartın'da etkili sağanağın yol açtığı sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, bazı yollar ulaşıma kapandı, otobüs, midibüs ve araçlarda mahsur kalan 82 kişi, AFAD ile Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı ekiplerince kurtarıldı

BARTIN (AA) - Bartın'da etkili sağanağın yol açtığı sel nedeniyle bazı yollar ulaşıma kapandı. Kentin Orduyeri Mahallesi'nde köprünün altındaki karayolu ile Karaçay köprüleri su altında kaldı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri meydana geldi.

Amasra ilçesine bağlı Göçgündemirci Köyü'nde dükkan ve otomobiller sular altında kadı. Heyelan nedeniyle, Amasra tüneli ulaşıma kapandı. Kurucaşile'de ilçe merkezinden geçen ırmağın taşması sonucu ev ve iş yerlerini su bastı.

Tekkeönü Köyü'nde ise sel sularına kapılan bazı otomobiller denize sürüklendi. Bazı büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar telef oldu. Bartın-Kurucaşile yolu da heyelan nedeniyle trafiğe kapandı.

Otobüste mahsur kalan 45 yolcu kurtarıldı
İstanbul-Kastamonu seferini yapan bir yolcu otobüsü de sel nedeniyle Amasra ilçesi Göçgündemirci Köyü mevkisinde köprü üzerinde mahsur kaldı.

İçerisinde yaklaşık 47 yolcu bulunan yolcu otobüsüyle buradaki 2 otomobildeki vatandaşları kurtarmak için AFAD ekipleri botla bölgeye ulaşmaya çalıştı. Ekipler, otobüs ve otomobillerde bulunan toplam 54 kişiyi iş makineleri ve botlarla kurtardı.

Midibüste 17 saat mahsur kaldılar
İstanbul'dan yakınlarının cenazesiyle beraber Kastamonu'nun Cide ilçesine giden bir midibüs sel ve yolda meydana gelen heyelan nedeniyle, Amasra ilçesi Göçgündemirci Köyü mevkisinde kaldı.

İş makineleriyle yolun açılmasının ardından, yolda 17 saat mahsur kalan 28 kişi ve midibüsün bagajındaki cenaze, AFAD ile Sahil Güvenlik Amasra Grup Komutanlığı ekipleri tarafından bulundukları yerden alındı.

Vali Dirim: Can kaybı yok
Vali Nusret Dirim, yaptığı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerinde gece boyunca etkili olan sağanak sonucu oluşan selde park halindeki çok sayıda aracın sel sularına kapıldığını, vatandaşların mahsur kaldığını ancak can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

Metrekareye yaklaşık 74 kilogram yağış düştüğünü ifade eden Dirim, yoğun yağışın ardından meydana gelen sel felaketi sonrasında arama kurtarma çalışmalarına başladıklarını ve devletim tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydetti.

Evin yıkılış anı cep telefonu kamerasına kaydedildi
Bu arada Amasra ilçesi Çakraz mevkisindeki Şeyhler Köyü'nde de Köprübaşı deresinin taşması sonucu Habib Kaya'ya (77) ait 3 katlı evin giriş katını su bastı.

Bunun üzerine, Kaya ile damadı Boran Ezer, durumu yetkililere bildirerek, evi tahliye etti.

Bir süre sonra evin yıkılmaya başladığını gören Ezer, olay anını cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Görüntülerde yavaş yavaş dere kısmına doğru yatmaya başlayan 3 katlı binanın, yaklaşık 20 saniye içinde yıkılması yer alıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.