Bartın’da Selden Etkilenen Vatandaşlar Yaralarını Sarmaya Çalışıyor

Bartın’da Selden Etkilenen Vatandaşlar Yaralarını Sarmaya Çalışıyor
Bartın'da etkili sağanak nedeniyle oluşan selin ardından hasar tespit çalışmalarına başlanırken, Kurucaşile ilçesinde vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor

BARTIN (AA) - Bartın'da etkili sağanak nedeniyle oluşan selin ardından hasar tespit çalışmalarına başlanırken, çok sayıda ev ve iş yerini su basan, araçların denize sürüklendiği ve yolların ulaşıma kapandığı Kurucaşile ilçesinde vatandaşlar yaralarını sarmaya çalışıyor.

Selin en büyük hasarı verdiği Kurucaşile ilçesi Tekkeönü mevkisinde bazı otomobillerin selle denize sürüklendiği, teknelerin de ters döndüğü görüldü.

Mahalle aralarında çok sayıda otomobil ve kamyonetin de bahçelere sürüklendiği ve devrildiği Tekkeönü’nde bakkal ve marketler de zarar gördü.

Bazı evlerin dün bir metreyi bulan sel nedeniyle yıkıldığı, birçoğunun da birinci katlarının su ve çamurla dolduğu bölgede vatandaşlar eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

Yol ve köprü çöktü, ulaşım sağlanamıyor
Devrilen elektrik direkleri ve ağaçların kaldırılmaya çalışıldığı Bartın-Kurucaşile karayolunda Karaman Köprüsü yıkıldı, Curunlu köyü mevkisinde de asfalt yolun 150 metrelik bölümü kayarken, 100 metrelik derinlik oluştu.

Yol kenarında bulunan ve içerisinde kimsenin olmadığı bildirilen bir evin de yolla birlikte kaydığı ve büyük bölümünün toprağa gömüldüğü bölgede, yine bir otomobilin de yolun kayması sonucu oluşan boşluğa düştüğü, olay nedeniyle yaralananın olmadığı öğrenildi.

Marketlerde de hasar oluşması nedeniyle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiği ilçeden Bartın’a ulaşımın sağlanamaması ve en yakın yerleşim yerinin 50 kilometre uzaklıktaki Kastamonu’nun Cide ilçesi olması yaşamı güçleştiriyor.

Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Sayın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede hasarın ciddi boyutta olduğunu, tekne ve yat yapım atölyelerinde büyük zarar meydana geldiğini söyledi.

Özellikle Kapısuyu ve Tekkeönü mevkisindeki yerleşim yerlerinde hayatın durduğunu, tüm esnaf ve vatandaşın selden zarar gördüğünü anlatan Sayın, şunları belirtti:

"Bölgedeki tüm vatandaşlarımız yaralarını sarmaya çalışıyor. Kimi denizdeki teknesini ve aracını, kimi iş yerlerindeki malzemeleri kurtarmaya, kimi de evlerini çamurdan arındırmaya çalışıyor. Bölgede minibüslerin, otomobillerin yüz metrelerce sürüklenmesi yaşadığımız afetin boyutunu ortaya koyuyor. Hepimize geçmiş olsun."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.